Treće ročište u slučaju Slađana Trajkovića zatvoreno za javnost 1foto: Printscreen/YouTube/Kosovo Online

U Osnovnom sudu u Prištini danas se održava treće ročište u slučaju Slađana Trajkovića iz Severne Mitrovice, koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin na Kosovu počinjen u periodu od 1998. do 1999. godine.

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Prethodna dva ročišta, kada je trebalo da bude pročitana optužnica, odlagana su, jer Tužilaštvo nije dostavilo kompletnu dokumentaciju advokatu optuženog.

Trajković je uhapšen 15. decembra prošle godine u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici i od tada se nalazi u pritvoru.

Specijalno tužilaštvo Kosova je protiv njega podiglo optužnicu za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u periodu od 1998. do 1999. godine, u selu Reznik u opštini Vučitrn i okolnim selima.

Inače, Trajković je početkom novembra prošle godine, zajedno sa drugim kolegama, napustio Kosovsku policiju u znak protesta protiv nasilja koje vlasti u Prištini sprovode nad Srbima na severu.

Podsetimo, puštanje Slađana Trajkovića i još dvojice Srba na slobodu, bio je jedan od zahteva Srba s barikada na severu Kosova krajem prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari