Slobodan Nikolić iz Ruske stranke neće u vladu, ali hoće u poslanički klub sa naprednjacima i Stamatovićem 1Foto FoNet Milica Vučković

Poslanik manjinske Ruske stranke u Skupštini Srbije Slobodan Nikolić izjavio je, posle današnjih konsultacija s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o formiranju nove Vlade, da o tome nije ni bilo reči, jer tu partiju ne interesuju visoke funkcije, niti mesta ministara ili državnih sekretara, nego eventaulno nešto što je u vezi s Rusijom.

Bilo je reči o poslaničkom klubu. Ne bi bilo dobro za stranku da bude samo samostalni poslanik, jer onda ne možemo da učestvujemo u odborima i nemamo određeno vreme za diskusiju, rekao je Nikolić novinarima posle konsultacija.

Osim njega, u poslaničkom klubu mogao bi da bude Milan Stamatović (Zdrava Srbija), koji mu je to ranije predložio, a ima tri poslanika na listi Srpske napredne stranke, te Milija Miletić iz Ujedinjene seljačke stranke koji bi možda mogao da im se priključi.

Nikolić je dodao da bi ga zanimalo da eventualno bude na čelu poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom, jer smatra da je to prirodno.

Nikolić je istakao da je u razgovoru sa Vučićem podržao njegov stav za neuvođenje sankcija Rusiji, očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije, a bilo je reči i o izborima, koji su, prema njegovom mišljenju, bili regularni, „pošteniji nego u Americi“.

Saglasili smo se oko osnovnih stavova. Nije bilo reči o konstituisanju Vlade, rekao je Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari