“Slovo” Briselskog sporazuma demantuje Beograd

U sporazumu od 25. avgusta 2015. pominju se zakoni Kosova
Srpske vlasti ne treba da budu iznenađene porukom EU da će ZSO biti formirana prema kosovskim zakonima

Ostavite komentar


  1. Sva ta „iščuđavanja i nerazumevanja“ od strane lokalnih političara namenjena su za domaću publiku, obično zamajavanje. U prvom Briselskom sporazumu bilo je predviđeno da Srpska strana ima pravo da „utiče“ na Kosovsku i zahteva promenu tadašnjeg ustava i (prema novom) onda zahteva usvajanje zakona koji bi Srbima i svima koji su u okviru ZSO obezbedi realnu i funkcionalnu autonomiju (u okviru Kosovskih zakona). Međutim, naši, apsolutno nesposobni (jezivo korumpirani i potpuno posvećeni samo pljački sopstvene države i naroda) političari, potpisuju i drugi ugovor a da stavke (korisne za našu stranu) nisu urađene. Sada Albanci ne moraju ništa da menjaju a mi moramo da ćutimo (pred gazdama, naravno) i pristanemo na daj šta daš (znači nešto malo više od nevladine organizacije) ali zato mora da se viče kako su drugi ovakvi i onakvi i kako je neko drugi kriv …

  2. U Prvom sporazumu u tacki 10 pise da cese pvaosudne i zakonske nadleznosti Pristine uspostaviti na severu Kosova. Onda postaje jasno zasto se sa formiranjem ZSO ceka. Cela se Vucic da prenese nadleznosti, a on to cini u oktobru 2017godine. Da bi se potom hvalilo da je Srbija ispunila sve, a da se ceka Pristina koja nije uradila nista.

  3. malo podsećanje za one koji još nisu (ili ne žele) shvatili: kada av nešto kaže, izjavi, obeće uvek se desi suprotno .

  4. Kako ste svi pametni pa znate tacno sta pise u Briselskom sporazumu, i znate tacno da ga tumacite. Zadivljen sam inteligencijom naseg naroda koji o svemu sve zna.

    1. Mogao bi ti da budes pametan samo da se malo potrudis i na internetu pronadjes integralni tekst briselskog sporazuma.

      1. IZDAJA JASNA K’O DAN!
        Vučić je 30.juna 2015.g potpisao predaju Kosova, i da će javno priznanje nezavisnosi izvršiti zajedno sa srpskim narodom.
        Zar to ne vidite???
        I to se zove IZDAJAAA.
        Nadležni su na potezu…
        P.Sajdžo 2020

        P.Sajdžo 2020

  5. Nije iznenađujuće da se i Briselski sporazum tumači krivo i da se deformiše njegovo značenje sve sa ciljem da to odgovara Prištini.

  6. ZSO ce se formirati iskljucivo na osnovu Briselskog dogovora, Pristina ce morati da ispostuje dogovor.

    1. Naravno da ce se formirati po BS. I Pristina i Srbija moraju da ispostuju dogovor. U dogovoru pise da ce se ugasiti srpske institucije na severu. Problem je sto se sada obmanjuje javnost. Vama ostaje da se dogovorite kako cete tretirati tu ZSO. Kao NVO ili jos jednu istorijsku pobedu.

    2. Kad narod sazna šta je Vučić potpisao Briselskom sporazumu obesiće ga. Izdaja je u pitanju.
      P.Sajdžo 2020

Ostavite komentar


Politika

Vladimir Orlić: RTS i RTV su pristrasne 10

Vladimir Orlić: RTS i RTV su pristrasne

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, koji je prisustvovao današnjem sastanku poslaničkih grupa sa predsednicom parlamenta Anom Brnabić i rukovodstvima javnih servisa, izjavio je da su iskazali nezadovoljstvo pristrasnim načinom na koji Radiotelevizija Srbije (RTS) i Radiotelevizija Vojvodine (RTV) prate rad vladajuće partije

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.