SNP poziva Beograd da zaštiti Srbe u Crnoj Gori

Posle nove zabrane obeležavanja stogodišnjice ujedinjenja srpskog i crnogorskog naroda

Ostavite komentar


  1. Cudo jedno
    Austrougari su se kao porazena vojska povukli iz Crne Gore,a ono austrougara sto je ostalo bilo je od crnogorskih komita pobijedjeno. E sad tu dolaze Srbi odnosno srpske jadranske jedinice koje okupiraju Crnu Goru.
    Nema jednoga groba srpskog vojnika u Crnoj Gori i bilo bi pozeljno da procitate naredbu vojvode Zvojina Misica komandi svoje vojske u Crnoj Gori. Bogami bice vam sve jasno. Naravno ko hoce da zna.
    Ovoga filozofa Vulina da pitam kako se zove vojska koja dodje u drugu drzavu, razoruza stanovnistvo i uvede policijski cas. To bi on trebao znati da je to samo i jedino okupacija.
    Naravno on kao pudlica Slobodana Milosevica zajedno sa Momirom Bulatovicem stoje na stub srama ne samo Crne Gore nego cijelog cuvjecanstva.

    1. Само и објасни које су народности били краљ Никола и командант црногорске војске сердар Јанко Вукотић? Да нећете можда да кажете да нису били Срби? Краљ Никола је певао о уједињењу свих Срба и ослобођењу Призрена а славни командант црногорске војске сердар Јанко Вукотић постао је после ,,окупације“ ађутант код краља Александра. Не верујем да би славни сердар ни у сну пристао да буде уз окупатора. То што се ви не сматрате Србима не даје вам за право да фалсификујете које су нам националности били преци!

    2. Aj Radivoje, pa ne mogu da verujem da to mozes da pomislis da je istina a ne da napises, budi bog s nama

  2. Hoće li Srbija veličanstveno,kao proboj Solunskog fronta,proslaviti ujedinjenje sa Crnom Gorom?

  3. Koliko je meni poznato, Crna Gora potpuno je oslobođena tuđe vlasti kada je Austrougarska poražena. Istu lepu promenu doživele su sve male države velikog srca koje su do tada bile deo Monarhije. Slovenija, Hrvatska, Češka… Crna Gora je prethodno najduže odolevala Turcima i zauzeta je tek pred kraj 15. veka; kakva hrabrost. Ministar vojni (to beše onaj sav u crnom i sa mašinkom koji se kočoperio 90-ih?) generalno priča besmislice, ali vređanje Crnogoraca i njihove države govori da je vreme da ga Predsednik uvrsti u red za skorašnju smenu. A ne, da nije Vulinovo lupetanje zapravo od gore i naređeno? Ambicije sve veće, država sve manja, emigranti sve brojniji.

  4. Da je srece bilo pa da se nikad nismo…….. Karadjordjevici su vise stete naneli srbskom narodu nego austrougari, fasisti i ovi potonji……

  5. Jos da shvati narod da jadikovka gore pomenutih faktora nije u cilju rjesavanja statusa nacionalne manjine, niti je u cilju ukoravanja odgovornih za njihov los polozaj, vec municija u rukama aktuelnih rezima Srbije i Crne Gore.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.