Skupstina grada Beogradafoto:Stefana Savic

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je da se odbornici opozicionih stranaka u Skupštini grada Beograda nisu pojavili na današnjoj sednici na kojoj se odlučivalo o članovima Gradske izborne komisije i ocenila da je opozicija na taj način „bojkotovala samu sebe“.

„Na taj način smo došli u do sada nezapamćenu situaciju da su samo glasovima pozicije usvojeni predlozi opozicije. Da nije tužno, bilo bi smešno“, naveo je u saopštenju član Glavnog odbora SNS Aleksadar Mirković.

Skupština grada Beograda imenovala je danas novi sastav Gradske izborne komisije (GIK). Za predsednika je imenovan Zoran Lukić, a za njegovog zamenika Vojkan Tomić, obojica ispred odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“.

Među novoizabranim članovima i njihovim zamenicima nalazi se 10 članova odborničke grupe „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, četiri člana odborničke grupe „Savez za Srbiju“ i po dva člana odborničkih grupa „Aleksandar Šapić – gradonačelnik“, „Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija“, „Građanski demokratski forum – Inicijativa žena Srbije“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari