SNS postaje opasnija, naročito kada oseća neki mogući potres: Čedomir Čupić o predstojećim izborima 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Profesor FPN u penziji Čedomir Čupić smatra da „opozicija treba da utvrdi tri stvari koje su bitne za ove izbore, a sva njihova unutrašnja neslaganja da ostave za sledeće izbore kada se budu polako ideološki profilisali“.

Čupić ističe da opozicija, kada su u pitanju izborni uslovi, nema nikakve uslove.

„Ovo je jedna prometejska bitka, jer vi nešto radite, a ne znate da li ćete išta postići. Ne treba odustajati treba pokazati sve što se ima pokazati, nezavisno do ovih rezultata“, rekao je Čupić za N1.

Na pitanje kakvu izbornu kampanju očekuje, Čupić ističe da stranka koja je došla na vlast prljavim rečnikom, nikada ga ne napušta.

Na pitanje kakvu izbornu kampanju očekuje, Čupić ističe da stranka koja je došla na vlast prljavim rečnikom, nikada ga ne napušta.

„Ona ga nikada ne napušta, ona ga čak usavršava i postaje opasnija, naročito opasnija kada vidi da nešto ne ide dobro i kada oseća neki mogući potres“, ocenio je.

Komentarišući opoziciju, ističe da postoje dva problema – koliko je opozicija zrela i kakve ljude imaju.

„Prvo koliko je opozicija zrela sa aspekta situacije i uslova, odnosno neuslova u kojima se nalazi da izađe sa tim na kraj u smislu lične saradnje u okviru opozicije. I drugo da li partije imaju ljude koji su stvarno pošteni, dosledni i predvidljivi“, objasnio je profesor u penziji.

On navodi da je odugovlačenje postizanja dogovora opozicije jedna „mučna stvar“.

„Kada su izbori za dva meseca vi ne smete da ulazite u te kombinacije gde otvarate neke unutršanje sukobe. Dobro bi bilo ako oni lično ne mogu da izađu, da nađu četiri – pet uglednih ljudi koji su se pokazali svojim profesionalnim sposobnostima i da su bili dosledni. Provereni i dokazani ljudi, morlana bića i da oni na neki način vode te razgovore gde će se utvrditi tri stvari koje su bitne za ove izbore. A sva njihova unutrašnja neslaganja ostaviti za sledeće izbore kada se oni budu polako ideološki profilisali“, zaključio je Čupić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari