SNS smanjuje cenzus zbog bojkota

Opozicija i analitičari osuđuju smanjenje cenzusa tri meseca pred izbore

Ostavite komentar


      1. Nije on demagog, on je kriminalac koji je opljackao milione evra. I nije jedini, vecina politicara su kao on i jos gori. Sve pod budnim okom i sa dozvolom Sluzbe.

  1. Ovo se zove „klanje vola zbog kile mesa“. Jedini realan razlog je obezbediti LDP-u da „preripi“ cenzus. Umesto ukrupnjavanja političke scene,ponovo se ide na usitnjavanje,pa će mo ponovo u skupštinskim klupama gledati cirkus sa već poznatim cirkusanerima kao što su Vojislav Šešelj, Nenad Čanak, pa i Dragan Marković-Palma,samostalno što da ne, manufaktura Krkobabići,i ko sve ne. Očito da je Marijan Rističević na skupštinskom trapezu već nešto prevaziđeno,pa treba uvesti u cirkus slonove,majmune,lavove, kao da ih nema već dovoljno.
    Treba realno razmišljati o podizanju cenzusa,a ne spuštanju na 3%.

  2. Vučić ne samo da nije student generacije, LAŽ, već je pitanje ne koliko je godina bio student na Pravnom fakultetu, već dali je isti i upisao.

  3. Niko od ovih opozicionara sto su najavili izlazak na izbore ne moze ni 3% da predje ali ce SNS-u biti mnogo lakse da im „doda“ potreban broj glasova nego da je cenzus 5%. Ono kad pomislis da ova sprdnja od drzave ne moze biti gora eto demantija.

  4. Nažalost, moguće je da naziv SNS pretvori u SRS, a za to izgleda ima podršku većine u SNS-u, a ni vojne marševe nisu sportisti u dresovima Srbije izvodili na internacionalnim sportskim turnirima nakon 2000 dok SNS nije bio na vlasti, zar ne?

  5. Inače se SNS strogo drži pravila da nema promene izvbornih uslova u izbornoj godini?

  6. Računica je prosta;osvojite 20% glasova sledije vam 50 poslaničkih mesta,sedam stranaka osvoje po 3% glasova sleduje im 50 (+-1)poslaničkih mesta?Ništa posebno ne remeti .

    1. Tačno tako. Vučičeva kalkulacija je vrlo jasna jer on zna da sa SPS-om i ostalim prilepcima ima garantovano nekih 180-200 sigurnih mandata. Ostatak do 250 može da bez ikakve štete po sebe velikodušno podeli po mandat ili dva raznim Čedama, Čancima, Šapićima, Vacićima i ostalim fikusima. Skupština će tako ostati potpuno isti cirkus i sprdačina kao što je sada, promeniće se samo neki pozadinski statisti i dekor, ali Vučić će i dalje veselo raditi sve što je dosad radio. Kao da tzv.“izbora“ nije ni bilo! Ztao – samo bojkot!

  7. Saradnici.

    A onda kazeta da Dilas sa opozicijom i Vucic ne saradjuju.
    Price za malu decu. Saradnja na visokom nivou. Vi kao mene nesto blatite a ja vama spustim cenzus…..

    1. zbog njega nisu morali da spustaju cenzus. Znas li ti opste nesto?

  8. Pa ljudi, obratite se Ustavnom sudu! Znamo da je to još jedan fikus ove nakaze od države, ali ih bar još jednom izvedite na čistinu, i sud i Vučića, pred lice celog sveta i ove nesrećne javnosti. Znam da se neće oglasiti, ali neka budu osramoćeni i sudije i njihova pokolenja…

    1. Da, obrate se Ustavnom sudu i šta bude? Njihov predmet bude ekspresno stavljen na razmatranje tamo negde 2038. godine i to samo ako u zbog nestanka strzje bude greškom odmrznut neko od sada duboko zamrznutih sudija!

  9. Izbore sigurno treba bojkotovati, jer svakako cemo imati vanredne parlamentarne izbore 2022. kojim bi Vucic sebi kupio jos par mirnih godina ukoliko (daleko bilo) dobije jos jedan mandat.jer po vazecem Ustavu, sef drzave ima nadleznosti ne mnogo vece od engleske kraljice.Da opozicija dobije izbore 2024. njemu bi ostala samo ovlascenja da postavlja ambasadore i dodeljuje ordenje.A nova vlast ce svakako pokrenuti postupak za njegov opoziv.

  10. Kako da ne? Sta vas SNS-Ovce brine da li će neko bojkotovati Izbore?! Provući ćete taj zakon kroz Skupstinu da bi mogle vaše satelitske stranke da predju cenzus. I sami znate da SRS nema cenzus…..i jos neke slične njima. Pravite veštačku opoziciju u skupštini. Vi ste dotakli dno Morala

  11. Plaše se bojkota. Ne rešavaju se suštinski problemi već se isti zamagljuju, baca prašina u oči i “koska“ koju će svi da glođu narednih dana. Zato samo BOJKOT dok ne ispune sve uslove za normalne izbore.

    1. Samo BOJKOT jer SNS niti hoce niti zeli da menja izborne uslove a nema se ni vremena za to zbog javne rasprave!!!

  12. Cenzus od 3% je dušu dao za takve kao što su: komunisti, srpski komunisti, komunisti Josip Broz, udruženja komunista i druge komunističke organizacije.
    Jednako kao i za drugu vrstu eksremista 1389, 1635, 1993, itd.
    Svaka šuša za Skuštinu da se okuša!!!

  13. Kog bojkota? Ostao je samo Djilas, koji ni nema infrastrukturu stranke. Svi ostali, od Sapica do Jove Bakica su u izbornoj trci…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.