Socijalisti i dalje jedini naslednici komunista

Sagovornici Danasa o predlogu opozicionog udruženja da se donese zakon o oduzimanju imovine Socijalističke partije Srbije

Ostavite komentar


  1. Komunisti su 1945 pokupili privatne kuce i stanove i fabrike i preko noci postali “vlasnici” tudje privatne svojine. Onda su i ukinuli privatnu svojinu. Sloba i njegova alava banda su samo nastavili istom merom. Danas se prave naivni bas kao i njihovi novi ortaci naprednjaci. Vreme je da se pitanje svojine stavi na svoje legalno mesto u Srbiji zbog nas i buducnosti zemlje. Da ne budemo evropska Severna Koreja ili Kina.

  2. „sukcesor “ – to je najbolje sto ste mogli da nadjete u engleskom recniku. Mozda je „naslednik“ malo balkanskija rec.

  3. Prvo, SK Srbije je preko noći promenio ime u SPS.
    Drugo, oni nisu uzeli samo imovinu SK Srbije, nego su bespravno uzeli i imovinu SSRN Srbije, koja nije bila njihova imovina.
    Obe stvari treba preispitati, naročito ovo oko otimanja imovine SSRN Srbije.

    1. Tu nije samo imovina Saveza komunista Srbije i SSRNS već i saveznih partija i organa. Ja sam kao član SK u JNA uplaćivao partijsku članarinu putem odbijanja od plate i siguran sam da su oni prigrabili i objekte saveznih partija i SSRN Jugoslavije. Znači oteli. Zato doneti zakon o nacionalizaciji tih objekata i sve staviti pod državnu kapu.

Ostavite komentar


Politika

UŽIVO: Napeta rasprava u Skupštini o novoj vladi: Posle incidenta Novakoviću izrečena mera udaljena sa sednice, on ostao u sali (FOTO/VIDEO) 9

UŽIVO: Napeta rasprava u Skupštini o novoj vladi: Posle incidenta Novakoviću izrečena mera udaljena sa sednice, on ostao u sali (FOTO/VIDEO)

Posle puna tri sata Miloš Vučević, mandatar za sastav nove vlade, završio je čitanje ekspozea na današnjoj sednici Skupštine Srbije koja je posvećena izboru vlade. Usledio je dug aplauz poslanika vlasti. Pred kraj njegovog izlaganja došlo je do incidenta, kada je poslanik opozicije Borislav Novaković vičući izašao pred mandatara. Rasprava o vladi je nedugo potom počela.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.