Socijalisti predali izbornu listu sa potpisima građana 1FOTO M.A./ATAImages

Socijalistička partija Srbije, zajedno sa svojim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i zelenima predala je večeras Republičkoj izbornoj komisiji svoju izbornu listu sa potpisima građana, potvrdila je za Danas Snežana Paunović, šefica poslančkog kluba socijalista u Skupštini Srbije. Izborna lista će se zvati Ivica Dačić- premijer.

Prvi na listi je lider SPS Ivica Dačić.

Drugi na listi je Dragan Marković Palma lider  Jedinstvene Srbije.

Treći je Marko Milošević.

4. Snežana Paunovič.

5. Slavica Đukić Dejanović.

U SPS kažu da su za jedan dan uspeli da prikupe 20.000 potpisa građana, što govori o samoj podršci ovoj koaliciji. Ukoliko RiK prihvati izbornu listu, koalicija SPS-JS naći će se na mestu broj dva na zbirnoj izbornoj listi.

Lider SPS Dačić je, posle predaje liste, rekao da će njegova partija nastaviti da sarađuje sa Srpskom naprednom strankom i da je sa šefom države Aleksandrom Vučićem pre nekoliko nedelja dogovorio da se ide odvojeno na izbore, a da će posle glasanja biti u koaliciji.

Apsolutna je gliupost da imamo probleme u saradnji, izjavio je Dačić i poručio da SPS nikada neće ići u koaliciju sa „lažnim proevropskim i propatriotskim strankama“, jer je to „naučna fantastika“.

Dačić je ocenio da je predlog njega kao premijera u najboljem interesu Srbije.

Tvrdnje da Kosovo ima ambasadu u Srbiji je Dačić nazvao „lažima i manipulacijama“.

Kosovo ima kanceleriju u zgradi Delegacije Evropske unije u Beogradu, kao što to ima i Srbija u Prištini. Objave o tome su uvek gluposti pred izbore. Pre će da otvore ambasadu na Mesecu, nego u Srbiji, rekao je Dačić.
Predaji liste prisustvovali su i Marković, Karić, neki od kandidata za narodne poslanike kao i unuk Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije, Marko Milošević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari