Spasojević (FPN): Bojkot opozicija primorana da prihvati čak i iste izborne uslove

Dušan Spasojević, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka, u razgovoru za Danas o aktuelnoj političkoj sceni i životu u Srbiji nakon predstojećih izbora - 2022. godine

Ostavite komentar


  1. U Srbiji ne postoji opozicija.Ovi,što glume „opoziciju“,ne mogu i neće jedan sa drugim.Svako bi hteo da bude glavni.

  2. Trla baba lan…

    Tretirate opoziciju i vladajuću koaliciju,tj najjaču stranku u toj koaliciji, kao jednake veličine.

    U stvari, opozicija je zbirna imenica za pojedince sa ogromnim egoima koji ni posthumno nemaju nameru da stave opšti interes iznad ličnog.

    Njima bi najveća pomoć bila da ih se jedno par godina potpuno ignoriše (kao i srpski fudbal, btw), jer svako spominjanje im samo naduvava ionako prenaduvani ego. Ostaviti ih da splasnu i da se spuste na zemlju.

    U međuvremenu, svu pažnju usmerite na unutarstranačku demokratiju u SNS – Srbija će imati daleko više koristi od stvarne demokratizacije vladajuće stranke, nego od lažne nade da marginalni tipovi mogu išta pametno da urade.

    Kada se iskristališe neko normalan, taj će onda prirodnim putem da zauzme svoje mesto u političkom sistemu. Ali taj neko normalan ne može da nikne i stasa dok zalivate i negujete ovaj trenutni korov od tzv opozicije.

    To vam je moje mišljenje, a svako neostrašćen može golim okom da vidi da sam u pravu. E sad, koji je vaš interes „da zalivate korov“ – to vi valjda znate…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.