SPC i Porfirije priredili “sočniji” rijaliti od Hepi televizije

Sagovornici Danasa o odlasku partijarha SPC u Končarevo - jezgro osumnjičenog za pedofiliju i seksualno nasilje – Dragana Markovića Palme

Ostavite komentar


  1. Bravo za tekst …trebalo bi vise da se govori o ulozi i odgovornosti kvazi SPC u razvaljivanju …i moralnom i verskom ovog naroda.

  2. Sta je tu cudno? Pola vladika su kao Palma a pola su pedofili kao Pahomije i Kacavenda.

  3. Odavno sam shvatio, a to i govorim da SPC najvecu stetu cini „svojim“ Srbima cije interese, toboz, stiti.
    Pravi interesi Srba su dijametralno suprotni od onoga sto oni u SPC (i vlasti) rade.

  4. Bravo, odličan tekst. Mislim da se svaki pošten vernik SPC stidi ovakvog ponašanja patrijarha, koji zlo blagosilja, umesto da ga osuđuje.

  5. Šta reći sem, nažalost, da je sve upravo tako. Sunovrat je blaga reč.

  6. Kad sam pre neku godinu videla igumana manastira Hilandara , da osvestava crkvu u Bajcetini – zauvek sam rascistila sa nasom crkvom !

  7. Bravo! Tako treba, direktno i bez uvijanja o SPC i njihovoj ideologiji, posto tu religije i nema jos od Stefana Nemanje. Treba raskrinkati totalitarizam koji se na mala vrata uvukao u srpsko drustvo, ocigledno je da je predsednik marioneta SPC ustvari, on sprovodi njihov plan saborstva crkve, vladara i naroda. Govor povodom Vidovdana je dokaz tome.

  8. Crkva i njeni predsravnici ne smeju da osudjuju nikoga nizasta. To je aksiom. U suprotnom, hriscanska religija gubi smisao.

  9. Pomirite se vec jednom da ste beznacajna manjina u ovom narodu. Mi smo narod Svetog Save i volimo svoju Crkvu! Imamo pravo da uredjujemo svoju zemlju kako mi hocemo, po blagoslovu Crkve i obicajima predaka! Vi kojima se ne svidja ili imate drugacija vidjenja uredjenja drustva, imate mnogo zemalja po zapadnoj Evropi koje su uredjene po vasim kriterijumima. Tamo se koprcajte u svoj ateistickom blatu a nas pravoslavne ostavite na miru. Imamo i mi pravo da na delu ove lepe planete Zemlje uredjujemo drustvo kako vecina naroda hoce! A jedina institucija koja se jos postuje u ovom narodu je Crkva! Vi slusajte briselske birokrate a mi cemo naseg Patrijarha!

  10. Pahomije,Kacevenda,Saric………Palma.
    Ima li dna na ovom dnu?

  11. Skoro nisam procitao ovako jezgrovit i precizan opis SPC i njene uloge u drustvu, sa kojim se, uzgred, do detalja slazem.

  12. Očigledno je da ova gospođa ne razume misiju crkve i veru već sve gleda kao ateista i politički. Predlažem joj da pogleda film „kum“ gde sveštenik ispoveda Korleonea bez obzira na njegove zločine. Ako je palma radio zašta ga optužuje svakako treba da odgovara

  13. Kakve novine takav i članak. Ne vidim nikakvu razliku između Vas i recimo Kurira, Informera.. Na prvi pogled reklo bi se da ima razlike izmađu Vas i NJih.. Jadno.

  14. Uz svo poštovanje, ali gospodja Bogavac doživljava pravoslavlje kao neku sektu… Tekst je jasan, ali izrazi ,, ćutanje“, ,, negodovanje“ isl. nisu podesni za hrišćanstvo.
    Kao verujuć čovek, hrišćanin, smatram da crkva nije politika niti ima sektaska ogranicenja.
    Ne zalazim u konkretan slučaj posete Patrijarha Porfirija Končarevu. Lično mi se to apsolutno ne dopada.
    A neslaganje verujućih sa drugim seksualnim manjinama, neslaganje, ne mržnja – naprotiv, je nešto što ima svoje utemeljenje.
    Naravno da SPC i njeni pastiri treba dobro da promisle pre donošenja nekih odluka iz razloga direktne refleksije na čoveka kao pojedinca u prvom redu.
    ,, Sa Isusom na krstu umrla je svaka religija. „

  15. Užas,
    Ateista sam, ali su moji ukućani religiozni i u Porfiriju su videli neku novu nadu da će napraviti otklon od ovakvih siledžija i vratiti crkvu narodu (ako je ikada to bila). Stalno su mi slali linkove sa dobrim potezima Porfirija, valjda su mislili da će da me preobrate i moram da priznam da je do sada delovao kao neko ko može da unese promenu. Onda sam im ja poslala ovaj link i to ih je slomilo

  16. Vernike delim na dve grupe: one koji su dosli za popovima i one koji su dosli na popovima…..

  17. Moj tata je govorio vera je nesto a svestenici su ljudi podlozni svemu sto pidleze i obican covek.Nadala sam se da je novi patrijarh bolji od Irineja ali samo sam se nadala.Ide u Koncarevo a ne sklanja ono ruglo patrijarhu Pavlu ispred crkve sv Marka.

  18. Jedina sansa da SPC bude od neke koristi za gradjane Srbije je da pocne da POSTUJE preporuke iz Svetog pisma i da postuje sve nacije koje su pred Bogom JEDNAKE. Sa sadasnjim ponasanjem, vodeci dnevnu politiku, SPC nema nikakve sanse pred Bogom, koji sve vidi i daje po zasluzi.

  19. pahomije i kacavanda najbolje igraju dritan ritam dodji d te pitam.ne moze im niko nista jacu su od sudbine uz nasu podrsku zna se!

  20. Pa nisu se žurke odvijale u crkvi A nisu ni jedino mesto gde uma takce zabave.Sramota hw jagodinske devojke i žene tek tako etiketirati Odjednon svi seksualni nas8lnici Vaš prizemna pol.borba tzv. Opozicije

  21. Sramota za patrijaha i za Crkvu; a od Palme 3000 Bruka i bogohuljenje Boga; Užas

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.