Sporazum vlasti i opozicije o izbornim uslovima moguć u septembru

Učesnici međustranačkog dijaloga bez stranih posrednika očekuju da se Vučić na sastanku početkom sledećeg meseca izjasni o zahtevima

Ostavite komentar


  1. Vazno da postoji ‘kraca letnja pauza’. To sto je na ‘dogovorima’ samo deo opozicije, koji ima diskutabilnu podrsku biraca – nema veze. To sto izborni zakon, koje je isao od crnog ka grdjem poslednjih 30 godina, treba da ‘usaglasavaju’ isti oni koji su ga i kreirali (kao ustupak Milosevicu za raspisivanje republickih izbora 2000-te, i kao deo krajnje sumnjivog ustavno referenduma gde izbornom zakonu mesto i nije) – to nema veze.
    Vazno je da se neko negde ‘usaglasio’, i to po ekspresno brzom metodu – ali ipak postujuci pauzu… 6-7 meseci pre izbora. Fantasticno.
    A gde je javna debata, predstavljanje spornih pitanja i resenja (mozda nesto i nije sporno pitanje, pa ce ga sada ‘udruzeni strucnjaci’ pogorsati putem bespotrebnog ‘resavanja’)? Gde je ucesce nestranackih eksperata?
    Pa… NIGDE. Naravno. Neko ce se iza zatvorenih vrata dogovoriti nesto, davati tante-za-kukuriku opstenarodnim interesima, i predstaviti nam to resenje kao najbolje moguce.

  2. ajde da se kladimo da ćete svi vi da potpišete taj sporazum. na tim sastancima su svi vučićevi trojanci u opoziciji i ima da radite kako njemu odgovara.

  3. Da li se diskutuje o poštovanju zakona?
    Da li će posle potpisivanja biti bolje? Prestaće hajke u
    Kuriru, Informeru….?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.