SPP: Bilbord sa likom Draže Mihailovića izaziva uznemirenost Bošnjaka

Ostavite komentar


  1. Zbog čega bi smetao reklamni pano sa likom oficira vojske KJ koji je komandovao jedinicama koje su Priboj i Prijepolje (i dalje) oslobodilr prvo od Italijana a zatim od Nemačkih nacista? Da nje to posledica bežanja sa časova istorije?

  2. I mene uznemirava kada citam stavove gradjana Srbije bosnjacke nacionalnoati o Raskoj oblasti i nevinosti njihovih zlocinaca u BiH, sta sa tim?

  3. Kako je samo fin, da ne uvredi gazdu! Umesto da kaze kako je Draza bio zlocinac. „Pokolj je izvršen na teritoriji Bijelog Bolja, Pljevalja, Priboja, Čajniča i Foče (današnje Crna Gora, Srbija i BiH). Ovom operacijom etničkog čišćenja je rukovodio Vrhovni zapovednik JVuO Dragoljub Mihailović. Prema posleratnim popisima, stradalo je preko 4.000 civilnih žrtava.“ Svaki cetvrti ubijeni bio je DETE!

  4. Profesorka bi mogla da pročita zapisnike sa sudjenja u Nirnbergu, slučaj Taoci, kako bi videla razmere učešča muslimanskih milicija kao pomoćnih snaga Vermahta, štaviše do koje mere su se nemački oficiri gadili načina na koji su muslimani u Starom Rasu /“Sandžaku“ likvidirali desetine hiljada Srba, potpuno neselktivno. Oslobađanje Starog Rasa, Priboja i Prijepolja od Italijanskih okupatora a zatim sprečavanje prodora snaga nacističkog Vermahta, jedna je od najbolje dokumentovnih operacija JkV i u izveštajima savezničkih oficira, pa ne manjka izvora prve ruke.

  5. Sutra sam u Bregalničkoj 24, vidimo se drage komšije

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.