SPP: Bilbord sa likom Draže Mihailovića izaziva uznemirenost Bošnjaka 1Foto: SPP

Postavljanje bilborda sa likom Draže Mihailovića na ulazima u Prijepolje i Priboj, osudila je i Stranka pravde i pomirenja (SPP).

Povereništvo te stranke u Prijepolju, u saopštenju ocenilo je da su takve „stvari, koje izazivaju uznemirenost Bošnjaka Limske doline su nedopustive“

“Tražimo od lica, koja su postavila sporne bilborde da ih hitno uklone. Naglašavamo, da su Prijepolje i Priboj višenacionalne sredine, u kojima su se uvek negovali dobrosusedski odnosi i duboko verujemo da ovaj čin, neodgovornih pojedinaca neće narušiti odnos koji je godinama unazad negovan” – navodi se u saopštenju i dodaje da će se SPP “uvek zalagati za amir, stabilnost, pomirenje i negovanje dobrosusedskih odnosa, što predstavlja granciju za svetslu budućnost svih građana”.

Ranije, danas, postavljanje bilborda na ulaze u Prijepolje i Priboj, osudio je prijepoljski odbor SDA Sandžaka.

Ta stranka je pozvala udruženje “Naša Drina” da ukloni bilborde koje je postavilo.

SDA Sandžaka smatra da je postavljanje ovakvih bilborda neprimerno “u sredinama u kojima žive Bošnjaci, koji su za vreme Drugog svetskog rata, upravo, od strane četničkih jedinica pod komandom Draže Mihailovića bili izloženi stradanju i genocidu”.

Na bilbordu “Beograd sme” piše, da će 17.oktobra, na mestu porodične kuće biti otvoren muzej i otkkriven spomenik Draži Mihailoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari