SPP: Priština nije mesto za rešavanje problema Bošnjaka 1Usame Zukorlić Foto: (SPP)

Stranka pravde i pomirenja (SPP), u današnjem podužem saopštenju, ocenila je aktuelnu političku situaciju u državi i ovom regionu.

„Priština nije mesto gde treba generalno da se rešavaju pitanja prava Bošnjaka u Srbiji“ – poručuje SPP, jer je njihov stav o odnosima Beograda i Prištine, specifičan u odnosu na stranke vladajuće većine.

Navodi se da se ne mešaju u srpsko-albanski sukob, ali podržavaju napore da se dođe „do dogovorima na temeljima pravde i da se stvore uslovi za dugoročno pomirenje, kako između srpskog i albanskog naroda, tako i na Zapadnom Balkanu“.

„Ono gde se uključujemo i dižemo svoj glas je glas za prava kosovski Bošnjaka“ – navodi se u saopštenju SPP i osuđuju se „zlonamerne insinuacije Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), Bošnjačko-srpskog saveza (BOSS), Dveri i Zavetnika, koji tu partiju i njenog predsednika Usamea Zukorlića povezuju sa posetom Sulejmana Ugljanina i Šaipa Kamberija kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju.

Zukorlić je, pre mesec dana, za govornicom u republičkom parlamentu, rekao da razmatraju inicijativu da se na Kosovu formira zajednica bošnjačkih opština.

U saopštenju se, još konstatuje da je sporazum sa SDA Sandžaka pokazuju da su Bošnjaci sposobni da sarađuju oko vitalnih interesa, ali i da je na pomolu nova politička slika u ovom delu Srbije.

SPP je, saopštila, i da podržava inicijativu za smenu novopazarskog gradonačelnika Nihata Biševca, koju su već tražili odbornici te partije i SDA Sandžaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari