Sprovođenje referenduma o Rio Tintu predstavljalo bi simulaciju demokratije

Sagovornice Danasa o najavi da će odluka o projektu „Jadar“ kompanije Rio Tinto biti doneta na referendumu

Ostavite komentar


  1. Umanjivanje znacaja referenduma kao izjavljene volje gradjana je besmisleno,to bi barem pravnici koji ovde daju intervjue trebalo da znaju.

  2. Ne slažem se da se radi o zavaravanju naroda, čak šta više saglasna sam i mislim da je odlična stvar da upravo volja građana bude presudna u donošenju odluke o Rio Tintu.

  3. Haha..hajmo botovi…jos neka floskula? Pa na raznim portalima imate iste recenice…kakav hit

  4. Da li ste vi botovi normalni kada vam za stvari o kojima treba da odlučuju stručna lica vaš „prvorođeni“ potura referendum ?

  5. Referednum ovakve vrste jeste zavaravanje naroda a po gotovo ako bi se Ustav promeni tako da bilo koji procenat izaslih daje pozitivan rezultat, to je humor a ne referendum, sve se radi i uradjeno da bez obzira na iskazanu volju Rio Tinto ide dalje kao i nasi Rijaliti programi na svim nivoima. Ziveli

  6. Botovi SNS izgleda ne shvataju da ce i oni i njihova deca biti izlozeni otrovima Rio Tinta. Nazalost lojalnost prema sekti je veca nego strah od otrova.

  7. Referendum će biti slobodan isto onoliko koliko su sada slobodni i izbori. Ko se zanosi da u Vučićevo vreme može biti slobodno bilo kakvo izjašnjavanje gradjana, mnogo je naivan.

  8. Slažem se sa vama i sve bi bilo tako, kada bi mi stvarno imali nezavisne stručnjake. A mi ih nemamo. Ovi koji su za vlast, imaju samo reči hvale za sve poteze vlasti. Ovi koji su protiv vlasti, sve pljuju. Kada čujem da neko od opozicionih stručnjaka kaže da je ova vlast mnogo popravila ekonomiju, kao i kada čujem od stručnjaka koji podržavaju vlast da ovde ne postoji prava sloboda štampe, već navijačko novinarstvo, tada ću verovati tim stručnjacima.

  9. Ovde je mnogo botova koji pišu protiv naroda. Oni sede u Beogradu i ne zanima ih da pare Rio Tinta ostanu u području rudnika, već da pare budu u Beogradu. Zbog toga što Vučić kaže da će građani profitirati, tu je problem. I što bi neki tajkuni uzeli par stotina miliona evra od Rio Tinta.

  10. Referendum, nego šta! Sve velike demokrate i stručnjaci, a plaše se referenduma.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.