Srbi u Zvečanu najavljuju još masovnije proteste i za sutra ako ne budu oslobođeni Petrović i Obrenović 1Foto; Print screen Kosovo online

Bivši predsednik Skupštine opštine Zvečan Srđan Milosavljević rekao je da će se građani i sutra još masovnije okupiti u opštinama na severu da mirno izraze nezadovoljstvo ukoliko iz pritvora ne budu pušteni privedeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović.

Takođe, on je naglasio da će protest biti nastavljen ukoliko se iz opština sa srpskom većinom ne povuku specijalne jedinice Rosu i novi gradonačenici ne napuste zgrade opština.

„Kao što svi ovde vidite iza mene i ispred vas ovo danas je jedan miran protest naših građana, a takav je bio i juče. Nažalost, nekome nije odgovaralo da taj protest bude miran do kraja. Mi kao građani opština sa srpskom većinom ne želimo tenzije već želimo mir. Nekom drugom očito odgovara da pravi haos i da unosi nemir na naše prostore“, rekao je Milosavljević medijima na protestu u Zvečanu.

On je naglasio da nezadovoljni građani neće odustati od svojih zahteva.

„Radi informisanja javnosti još jednom bih želeo da naglasim naše jučerašnje zahteve a to je da se svi pripadnici specijalne policije Rosu povuku iz opština sa srpskom većinom i da lažni gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština na severu kosova i Metohije. Tražimo i slobodu za naše neosnovano uhapšene građane Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića“, naveo je bivši predsednik opštine Zvečan.

Upozorio je da će se mirni protesti nastaviti u svim opštinama na severu ukoliko njegovi sunarodnici ne budu pušteni iz pritvora.

„Naše je pravo, a i moralna obaveza da ukoliko oni ne budu pušteni na slobodu da se u svim opštinama na severu Kosova sutra okupimo u većem broju nego juče i danas i da mirnim putem iskažemo nezadovoljstvo usled novonastale situacije“, istakao je on.

Dušana Obrenovića su juče prilikom hapšenja u Zvečanu i sprovođenja u pritvor kosovski policajci brutalno pretukli, a njegovom advokatu ne dozvoljavaju da dokumentuje povrede.

Sve informacije o tenzijama na Kosovu možete pročitati na Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari