Srbija da prizna Kosovo, Kosovo da osnuje ZZS

Presecanje Gordijevog čvora mora se i sa strane pogurati - Bajden možda ima nekakvu polugu da pogura proces, ističe Škeljzen Malići za Danas
Šta će biti osnovna poruka DŽozefa Bajdena zvaničnicima u Beogradu i Prištini - za Danas govore Sonja Biserko i Škeljzen Malići

Ostavite komentar


  1. Zašto bi Srbija morala da prizna Kosovo? To ne žele ni sami kosovski Albanci. Više od 90% kosovskih Albanaca želi da Kosovo bude deo Albanije. Prema tome, ako ogromna većina stanovnika samog Kosova nije iskreno privržena ideji o nezavisnom Kosovu, zbog čega bi Srbija morala da prizna jedno stanje koje nema budućnost? Mi treba strpljivo da sačekamo da oni dole zbog svojih unutrašnjih sukoba krenu u proces ujedinjenja sa Albanijom, pa kad se tim povodom budu dokačili sa međunarodnom zajednicom, e onda će se mnogo toga promeniti i naša pozicija će biti znatno bolja, barem što se tiče severnog Kosova. Živi bili pa videli, stvari su na međunarodnom planu počele ubrzano da se menjaju. Dakle, strpljenje!

  2. Prave dve osobe koje ce da nas pouce sta treba da radimo.Ceo tekst se svodi na to sta odgovara Americi i Albancima.Dokle vise da nam oni koji nisu Srbi pisu istoriju i govore sta je za nas dobro.

  3. Srbija je "de facto" već priznala Kosovo, što se vidi na svakom koraku. Eno, pre dva meseca je sa srpske Vikipedije uklonjena čak i stranica "Srbi na Kosovu i Metohiji"! Dakle, to nisu uradili ni Albanci, ni NATO pakt, nego sami Srbi ovde u Srbiji. Primer je banalan, ali govori mnogo o nama i našem "Kosovu". A naša država je sve to odćutala, zato što je tako u mogućnosti.

  4. ma preseci Gordijev čvor Vučiće i skrati nam muke i nama na Kosovu i vama u Srbiji

  5. Vec i svi vrapci na grani znaju sta misli i oseca Sonja Biserko prema Srbiiji i Srbima tako da nam to ovde a na temu Kosova uopste nije potrebno. Objavite neka svezija razmisljana i predloge na zadatu temu.

  6. Ni jedna reakcija doticne na pojavu Ustastva u Cro, napad na Vucica i pokusaj ubistva prosle godine u Srebrenici! Nisam glasao za Vucica ali dok je ovakvih ideja Biserko ,Vucic mirno spava. Zao mi je sto moj Danas (kupujem ga na kioscima) previse daje ovakvim osobama paznje. Time diskedituje sebe u ocima srpskog naroda koji nas koji citamo iste mogu nazivati izdajnicima! Zamislite nekog u sred Kijeva da tvrdi Krim je Rusija ili u SAD da Texas treba pripasti Mexiku! Oni bi to demokratski resili. Zatvor! Ili kata u jednom smeru Pristina!

  7. Neće se ostvariti (u punom opsegu kako to i Srbi i Albanci žele) ni jedno ni drugo, već će biti nešto kao dve Nemačke ili Kina i Hong Hong s““tim da će se jednog dana ujediniti ili sa Albanijom i stvoriti "Prirodna Albanija" ili Istorijska Srbija čemu teže i Srbi i Albanci ma gde živeli.

  8. "Više od 90% kosovskih Albanaca želi da Kosovo bude deo Albanije." Možda, ali 90% stanovnika Albanije ne želi da Kosovo bude deo te države. Možda i 90% Bosanaca iz RS želi da bude deo Srbije, ali u Srbiji to malo kome pada na pamet. Kosovo je Kosovo.

  9. "Zamislite nekog u sred Kijeva da tvrdi Krim je Rusija ili u SAD da Texas treba pripasti Mexiku! Oni bi to demokratski resili. Zatvor!" Ne znam za Rusiju, moguće je da je to još makar formalno slobodna zemlja, ali u Teksasu možete sasvim slobodno i na sav glas da tvrdite da Teksas treba da pripada Meksiku. U Americi se poštuje apsolutno pravo slobode govora, i svako ima pravo da govori šta god želi i zbog toga ga niko neće poslati u zatvor ili u Prištinu.

  10. Dvojac koji vlada Srbijom dobro zna skim se pred predsedničke izbore 2012.g. tajno sastajao u Briselu i kako se dočepao vlasti. I to je lepo objasnio poslanik u Skupštini Đ.Vukadinović. Tamo su im rekli pomoći ćemo vam ali uslov je da priznate Kosovo. U obrnutom smeši vam se Hag. I nisu oni slčuajno 4 sata pre završetka glasanja proglasili bajčetinskog džibera za pobednika i čestitali mu. Sada dolaze računi za naplatu, i nema više izvlačenja. Niti da priznajuniti da ne priznaju. Ako priznaju neće se sakriti ni u Urugvaju. i tamo ćemo ih naći!!!

  11. Ameriku više brinu procesi u Crnoj Gori, nego na Kosovu koje je vojno i 90 posto politički rešila. U vezi sa tim, uslediće ozbiljna upozorenja o bilo kakvim aktivnostima u Crnoj Gori.

  12. @Petar Popovic
    Imali smo vec jednog genija koji je tako hteo da preseljava neistomisljenike… A zasto vi takvi ne uzmete sebi tu kartu u jednom pravcu, sve zajedno sa vasim precednikom, njegovom diplomom i prvim premijerom – evo ja cu da se uzajmim I da vam platim… pa sta bi vam falilo, vi tvrdite da je Kosovo Srbija?

  13. " Možda i 90% Bosanaca iz RS želi da bude deo Srbije"….Glupost neviđena. Tko to još pored svoje države želi nečiju tuđu, a posebno takvu gdje se nalaze mazohisti i mrzitelji! Bosanci su u svojoj kući, a vama vaša džamahirija!

  14. Ako je "drzava kosova" najveci spoljnopoliticki uspeh Amerike, onda sta reci a ne zaplakati. Ta "drzava kosova““ nije nista drugo nego jedan nefunkcionalni protektorat u kojem vladaju mafijasi i ratni zlocinci, jedna nacionalisticka i nedemokratska tvorevina sa nesposbnim institucijama, sa najvecom nezaposlenoscu, najvecim brojem azilanata u EU, najmanjim platama, penzijama i investicijama itd. Gora cak i od Srbije. A da ne spominjemo da Amerikanci vec nekih deset godina nisu u stanju ni da legalizuju tu tvorevinu tj. da je uguraju u UN. A kako stvari stoje nece uspetu u tome ni u narednih deset i ko zna koliko godina. Da sam na mestu Amerikanaca bilo bi me jako sramota sto mi je to najveci uspeh.

  15. Бисерко и Малићи да плате порез на стране донације.

  16. Srbija da povrati okupirano Kosovo, a da procesuira i sankcionise i teroriste koji su ga okupirali i ove koji sede u Srbiji, a navijaju za teroristicku okupaciju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.