Srbija izbegla „novo blamiranje“ na svetskoj sceni

Stručnjaci za EU integracije o odluci naše države da potpiše Deklaraciju o Belorusiji

Ostavite komentar


  1. Molim vas nemojte i vi da počnete sada sa ovakvim nepotrebno senzacionalnim vestima. Samo prenesite vest. Hvala!

    1. Prenošenjem vesti se bave novinske agencije, a ozbiljna štampa se bavi analizom tema kroz sagovornike. Da li će nešto, u ozbiljnom novinarstvu, biti okarektarisano kao „senzacionalističko“ zavisi od ugla gledanja na stvari. Recimo meni ova vest nije senzacionalistička. Nema na čemu.

  2. Eto je šargarepa. Dobro je to sa Belorusijom ali pravi izazovi su Kina i Rusija. Srbi, primate li izazov?

    1. Kako to da se EU nije izjasnila o izborima u Srbiji? Zar je ovde sve bilo pošteno? Saša Radulović prijavio nepravilnosti na preko 2000 biračkih mesta. Upravni sud doneo odluku da je u pravu. I ništa! RIK se postavio iznad Upravnog suda i nije postupio po njihovoj presudi. Nije mi poznato da tako nešto postoji još u nekoj državi. Ili je to dozvoljeno ako predsednik te države uredno ispunjava zahteve EU?

      1. Niste pažljivo pratili događanja nakon izbora u Srbiji. Tanja Fajon, predsednica Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU, je npr. rekla da „posle izbora od 21. juna više nema parlamentarne opozicije, što dovodi u pitanje legitimitet rada novog parlamenta“. Rekla je i da se „ovde ne može govoriti o demokratiji kada vladajuća stranka sa takvom lakoćom osvoji većinu“.

      2. Sada je vreme da Belorusija inicira deklaraciju da izbori u Srbiji nisu bili fer i demokratski, a da je vlast primenila prekomernu silu u suzbijanju opravdanog narodnog protesta. Slican se slicnom raduje.

      3. A tek slede izbori u Crnoj Gori. Opozicija taman da osvoji 10%, dovoljno da traži poništenje izbora.

  3. Vučić licemer. Kao država osuđujemo sve ono što ova $N$ ekipica sprovodi kod nas.

  4. EU se nije izblamirala.Migranti uđu u EU ( Bugarska i Grčka) pa zaglave u Srbiji ili Bosni.

  5. Za mene je ovo vise ilustracije izreke: „Drz’te lopova“!
    Ipak, preporucujem citaocima „Danasa“ da posete portal „Politike“ da vide komentare na tekst koji se bavi ovim slucajem i podsete se u kakvom okruzenju zive.

  6. stručnjaci za evrointegracije ? za koje integracije kad u budžetu EU 2027 nema stavke za proširenje ? Jel to neke integracije 2057 ? Ja evo čekam od petog oktobra to integrisanje, ubiše mi premijera, dadosmo Kosovo, lagano se razvedosmo sa CG, prodadosmo sve banke, velike firme, zemlju smo počeli da poklanjamo i ništa. Integracije ?

  7. Почињем све више да презирем ЕУ,јер не могу више да подносим њихову дволичност.У Белорусији су сигурно избори били нерегуларни и покрадени,а исто тако је било и у Србији,и било је прекомерне силе,а све то је тек по неко из Европе приметио,поменуо и ништа више.Господо из Европе Оба Александра су диктатори и силеџије само им се презимена разликују.

    1. Ovako se bi oduzujemo Lulasenku licemeri jadni .Bar sad vidi Lukasenko koga je posecivao u vreme bonbardovanja priznaj Kisova pod hitno i okreni izadajicama leďa.Neka cela Srbija ispasta zbog izdajica.

  8. Blamaze je velika za srpsku gradjansku opoziciju jer nije pokazala nikakvu solidarnost sa belosuskom opozicijom na istoj izbornoj tematici. A beloruska gradjanska opozicija moze samo da zavidi srpskoj gradjanskoj opoziciji na izbornim uslovima i medijskim slobodama. I sad su oni tamo jos dobili kakvu takvu ali ipak podrsku, i od koga? …od Vucica i Brnabicke!!

  9. Lukašenko je samo prepisao Vučića, pa se postavlja pitanje otkud hrabrost za potpisivanje deklaracije?

  10. Zanimljivo je da su sagovornici Danasa izvesne osobe iz izvesnih „fondova“ Da li mislite da bi fondovi trebali da budu nosioci tumacenja takozvane srpske spoljne politike ? Da li su se sagovornici iz fondova mozda oglasili povodom bezbrojnih nepravilnosti na nedavno odrzanim izborima jedne stranke i njenih satelita ? Da li se Eu oglasila tim povodom ili povodom zloupotrebe sile nad gradjanima prilikom mirnih protesta 07. jula ? Prilikom batinanja neduznih gradjana od strane policije i NN lica , prepoznatih funkcionera policije i BIA-e i pretorijanske garde diktatora Vucica ? Nisu, niko ni rec nije rekao. Pitanje je takodje kakav to „konacni sporazum sa Kosovom“ ocekuje izvestan Marko Savkovic ? Najposle ko je to u ime Srbije potpisao Deklaraciju EU ? Ako je ministarstvo spoljnih poslova, to ne postoji vec od 03.juna i ne postoji zakonska ni Ustavna mogucnost da bilo mo u tehnickom mandatu potpisuje medjunarodne ugovore ? Zasto je to proslo iza ledja javnosti u Srbiji ? Eto pitanja cenje n Danas o kojima treba obavestiti vase citaoce. Ocekuje se vas clanak sa pravnim strucnjacima koji ce o tome dati svoj sud. Bez toga, na zalost i vi ste saucesnici ovoga podlog medjunarodnog skandala u reziji okultnih politickih krugova. Hvala vam sto postujete demokratske slobode licnog misljenja i slobode govora.

  11. Srbija se opet izblamirala. Vučić se pokazao kao nepouzdan, pokušava da sedi na dve stolice i da mu ne treba ništa verovati.

    Lukašenko jeste takav kakav je. Ali, nepošteno je predstavljati se njegovim prijateljem, a onda „nož u leđa“.

  12. Ljudi, ne zanosite se idejama o slobodnim izborima. U nasoj zemlji pobedjuju samo one stranke koje su po volji zapada. To sto je SNS na vlasti je zato sto tako odgovara zapadu. Jer da im ne odgovara, bilo bi kao u Belorusiji.. slobodnih izbora nema, niti ce ih kod nas ikada i biti. Mladima je ovo tesko za razumevanje. Znam i ja sam bio mlad, zanosio sam se idejam o izbornoj volji gradjana, fer izborima, pravdi.. Zivimo u jednoj velikoj predstavi, jednoj farsi..

  13. Citam ovaj list kao jedini opozicioni list u Srbiji ali ovaj clanak je samar zdravorazumnoj I patriotskoj opoziciji.Pozivate nas u klub citalaca,trzite novcanu pomoc,a vredjate nam nacionali ponos I patriotski duh.Molim redakciju I gospodina Drazu,da nas malo vise postuju I ostave po strani interese belosvetskih Liberala I SNS sicardzija

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.