Srbija između NATO i Rusije – Realnost protiv emocija

Ostavite komentar


  1. Са НАТО окупатором:никада!!!Ср би се разликују од Хрвата и сличних народића са химном „данке Дојчланд",

  2. Realno Srbija sebe ne vidi u NATO paktu, jer ga cine drzaveod kojih su se vodece kroz istoriju pokazale i dokazale kao neprijatelji, okupatori i zlocinci Srbima i Srbiji. Srbija sebe ne vidi ni kao ruski satelit, nego kao ravnopravnog partnerra, berz obzira sto svaka dzudza nas Srbe i Srbiju zove "malima". Ostali smo s malom teritorijom i stanovnistvom jer su nas pa gotovo sistematski ubijali u poslednjih 200 godina i otimali nam planski i strateski sve ono za sta je prolivana nasa krv. A sto se tice anketara, njihovih anketa i njihovih rezultata – danas svakako da svako moze da napravi anketu po sistemu "sto je babi milo to joj se i snilo". Iskreno se nadam da cete mi komentar u potpunosti objaviti. Jedino mi je zao sto mnogo mediji i medijske kuce, bez obzira sto su placeni da pisu o vetru onako kako duva po novcarkama njihovih gazda, ne pisu o NATOu i EU ono sto je vazno – hoce ko u EU – idi brate slobodno, viza ti ne treba. Ali ako neko hoce da ekonomije Srbije poda na trziste prebogate EU, to je vec ozbiljan greh prema svakome iz Srbije. Kupice nas, zatvoriti, i onda otvoriti ono sto oni hoce, kako oni hoce i kako im se moze. Uzece nam vodne izvore, uzece nam zemlju, sume, radnu snagu (a svi smo radna snaga) koja se nece placati kao tamo kod njih njihova domaca. Nasi proizvodi ce se prodavati kao nasi ali ce oni dobijati svu slast, mi cemo im biti radna snaga i nista vise. Doka nas jos ne raskomadaju, razjedine i ne poubijaju novim eksperimentima. Radije Srbija da bude svima neutralna, koliko god tesko bilo, bolje je strateski je bolje nego da bilo kome svojevoljno bude predana. Zvao se taj Dzon, Fridrih ili Oleg.

  3. Najzad jedan razborit i ispravno intoniran članak o osetljivoj temi! Bravo za pisca i redakciju lista Danas! Jednostavno rečeno, političari treba da prestanu da lažu naš nesrećni i izmučeni narod i da objasne u kakvoj se situaciji nalazi naša država. To je neophodno da bi narod shvatio i mogao da prosuđuje o posledicama političkih odluka na racionalan, a ne na emotivan način. Problem Srbije je problem njene neiskrene i slabe elite, koja se zanosi da će biti moguće ono što neće biti moguće. Ne može taktika (hod po žici između dveju strana) da zameni strategiju, koja će se sastojati u suštinskoj odluci.

  4. Nije se Srbija priblizila NATO niti bilo cemu. Mentalno smo ni tu ni tamo. Zemlja nedodjia koja i dalje prihvata iste tipove vodja kao i pre u istoriji.

  5. Као што се већ полугласно чује од разних западњака који нам отворено прете – да смо окружени њима и да немамо шансе да се одбранимо од њиховог напада – тако исто и аутори текста неколико пута помињу овај аргумент. Питање је, да ли заиста мисле да је претња ратом и разбијањем Србије од стране НАТО – довољно паметан и добар аргумент за Србе да се определе за улазак у овај, сад после 1999. године, отоврено АГРЕСОРСКИ савез!? И шта мислите, колико би то *јавних расправа и отворених дијалога* требало одржати па да се грађани Србије довољно наплаше и да већински пристану да се предају и капитулирају пред НАТО пактом, онако добровољно и без покушаја отпора? А поредити Србију и Црну Гору у најмању руку је неумесно, јер Срби никада нису (већински) имали проблем са идентитетом за разлику од становника Црне Горе који су (готово плебисцитарно!) у последњих 100 година небројено пута мењали своје идентитеско одређење: Срби-југославени-црногорци(монтенегринци/милогорци!!!), тако да је садашњим политикантима који воде ту несрећну прч-државицу било више него лако да их по ко зна који пут *идетнтификују* сада као НАТОГОРЦЕ!

  6. Osim neutralnosti ne vidim ni jedan nacin relacije Srbije i NATO pakta. Vidim da mora da se spinuje jer su tako natovci trazili ali u narodu ne postoji apetit da se pridruzimo ovoj kolonijalnoj alijansi. Hvala lepo na PR trudu.

  7. Ako se neko usudi da uvuce Srbiju u Nato bez referenduma,prvi izlazim na ulicu i protestvovacu sve dok me ne ubiju!!!Spreman sam da dam zivot u borbi protiv Srbije u Nato!!!

  8. Sudeći po plusevima botova u korist natoa, veliki vođa nas polako priprema za ulaz u ovu humanitarnu organizaciju!

  9. Obrazovani Srbi znaju da je nacionalni interes Srba da Srbija (zajedno sa Srpskom) uđe u EU, gde već živi 3 miliona Srba i 40 miliona pravoslavaca !! Samo srpski nepijatelji žele da srpska omladina gine u ratu sa Albancima i Amerikancima (koji na Balkanu sarađuju već 50 godina) ! Takođe se zna da i ruski političari planiraju svoju budućnost u dogovoru sa EU i SAD !

  10. E da je uči u NATO alijansu ko potok preskočiti,od trenutka kada Srbija aplicira za članstvo kreće ispunjavanje normi i standarda,i prilagođavanje sa politikom i doktrinom NATO alijanse,naša politička elita na to nije spremna,naravno elita za to traži opravdanje u volji naroda,ali ništa neradi na edukaciji naroda u tom pravcu.Realnost je da Srbija ,ponosna i hrabra,sa političkim finansijskim elitama nikada neće ući u NATO alijansu, ali će neprestano narod ispaštati loše procene političara.Tako je bilo kroz istoriju Srbije,uvek izabere od dva loša izbora treći još lošiji.Kada bi se vratili za vreme Miloša Obrenovića i shvatili da je za njega tada Turska carevina predstavljala isto što i za nas NATO alijansa,sve bi bilo lakše.Pa nije Miloš sarađivao sa Turcima zato što je voleo,več zato što je znao da mora da im bude blizu da bi mogao da zaštiti svoj narod.Zato je i racionalno da Srbija odmah aplicira za članstvo u NATO,ALI OD TOG POSLA NEMA NIŠTA,NAŠ NAROD IZGLEDA IZNEDRI NEKOG MILOŠA SVAKIH 350 GODINA.

  11. Nista gore nego improvizacija na slobodnu temu zvanu NATO. Dovoljno je pogledati koja su ukupni javni i privatni dugovi SAD i vecine zapadnih zemalja i shvatiti koliko im ekonomije zavise o izvozu oruzja. Inace, ne bi tako tolerisali jednu Saudisjku Arabiju. Turska, Grcka ili pak Hrvatska su najbolji primeri totalnog besmisla NATO-a, drzavni udari, ekonomske katastrofe ili pak tolerisanje pojava nacizma. Sta reci dalje za Crnu Goru, leglo najveceg politicko privrednog kriminala gde je sve od industrije, poljoprivrede, brodogradnje unisteno i opljackano. NATO bi bio moralna i ekonmoska katastrofa za nas, jer to nije nista nego bolesni um lobista industrije oruzja. Daleko im bila kuća.

  12. Nekoliko kljucnih argumenata protiv NATO::

    1. Ako je NATO odbrambeni savez kao što tvrdi sam za sebe,i ako su gotovo sve države u nasem okruženju članice NATO-a,onda su granice Srbije zaštičene sa svih strana i nema potrebe za ulazak Srbije u NATO.

    2. Ako je NATO agresorski savez,onda nemamo šta da tražimo u tom savezu.

    3. NATO je vrsta zombi organizacije Bez pritisaka i komandovanja NATO-m od strane SAD ona bi odavno bila raspuštena.Posebno zbog toga što mnoge Evropske zemlje članice NATO-a, više ne žele da im vojnici ginu po ratištima hiljade kolometara od Evrope,isključivo za interese Amerike.

    4.. ‘NATO će nastaviti da predstavlja glavno sredstvo SAD-a za ostvarivanje svojih nacionalnih interesa. ‘.

    (bivši ambasador SAD u NATO-u (od 1993-1998) Robert Hunter na saslušanju pred Senatskim komitetom za spoljne odnose,6.05.2009)

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.