„Srbija lišena poštenih izbora ne može biti srećna i poštovana zemlja“: Vladeta Janković govorom započeo konstitutivnu sednicu

Ostavite komentar


  1. Најпоштеније према народу,би било да нисте ни ушли у ту зграду,од које су назадњаци направили СВИЊАЦ.

  2. Svaka čast g. Jankoviću na ovom govoru! Apsolutno je svaka njegova reč na mestu. Čestitam mu na ovom govoru i kamo sreće da je g. Vladeta Janković predsednik Srbije.

  3. Коначно неко нормалан и писмен да говори пред овим балванима(већина)

  4. Profesor Janković je svojim nastupom uneo osveženje i slobodu goviora, odavno potisnutu iz Skupštibe Srbije. Ukazao je tehnikom in media res na stanje u politici i državi, na diktaturu koja se svodi na pojedinca koji je vlast uzurpirao mimo Ustava i zakona, na sve antidemokratske tekovine i primitvizam komunikacije koji je uveden pod okriljem SNS-a i Aleksandra Vučića.

  5. Srbija je imala fer pošetene izobre u aprilu gde su bila građani svojom sopstvenom slobodnom voljom a to što se nekim ne sviđaju rezultati nekad se zapatiaju . Srpska napredna stranka i predsednik Vučić podigli su ovu zemlju iz pepela

  6. Vazno je da vi primate lepu platicu umesto da ste bojkotovali te izbore za koje ste znali da ce da budu pokradeni. Dajte ostavke! Nek sede sami u skupstini koju su pokrali.

  7. Posle toliko godina malo istine da čuje Narod od pismenog,obrazovanog,dostojnog,poštenog,nezavisnog, da je sreće poslanici bi tako izgledali.

  8. Čovek je rekao onako kako jeste, posle dužeg vremena neko u parlamentu to da kaže.

  9. njanja@ ne njanjaj, gde su je podigli?? Iz kakvog pepela sad smo blizu bankrotu i haosu kao nikad od 2000 godine

  10. Ti drugi koji su kritikovali govor G.na Vladete Jankovića radije slušaju „rodoljubive“ pesme koje su juče sa Pala u emisiji „Šarenica“ odjekivale na RTV Srbije. Moto pesme je; “ Oženiću švabicu, bogata je baba, da kad umre penziju nasledi baraba“. Interesantno bi bilo čuti reakciju Bujoševića i inih sa RTV Srbije, a posebno REM-a.

  11. Bravo, Profesore Jankoviću! Najzad sa Skupštinske govornice jedan smisleni akademski govor koji oslikava svu jadu i bedu Srbije u koje je uvaljena voljom (hirom) Velikog brata. Sreća što iz proceduralnih razloga nije prekidan od strane SNS-SPS i satelitskih poslanika.

  12. Svaka cast gospodine Jankovicu. Posle duzeg perioda konacno da cujemo i nesta normalno sa skupstinske govornice. Reci jednostavne a britke. Bravo, bravo.

  13. Sad će prorežimski tabloidi krenuti da diskredituju dotičnog gospodina.

  14. Ljudsko dostojanstvo, hm, sta do bese, rekose bivsi dosovci i sadasnji radikali, sta smo mi bogu zgresil pa se ovako ophodi prema nama, toliko frustracije kad vidim ovu ekipu da je to strasno, a zamislite da nam je bog dao da zivimo 200 godina, ovi bi sedeli u skupstinu 190, boze pomozi nam jer ovo vise ne moze da se podnese.

  15. Lepo je rekao. Medjutim, ne shvatam zbog čega je profesor Vladeta Janković dozvolio da ista bagra koja je zagovarala ratove u bivšoj SFRJ a danas je nažalost na vlasti, tloupotrebljava njegov autoritet i kredibilitet.

  16. Citam komentare i smejem se pojedinima koji ne vide sumu od drveca. Svako ko gubi ima prava da se ljuti. Da nisu bili posteni iznobi ne bi Vladeta drzao pridiku umesto svecanog otvaranja.jedva su prosli 3 posto.

  17. Kvalitet je na strani opozicije u svakom smislu te reči.Mada Orlić,Jovanov,Bunga,lavče balavče,Marijan ,Atlagić mogu da posluže kao elitni odred sns korzocijuma.

  18. @Cane
    Vidim, učen si čovek, poznaješ makro ekonomiju i fiskalno poslovanje, pa je lepo što prevaspitavaš ove obične, neinformisane ljude. Lepo bi bilo da nam otkriješ tajne, a vidim da si upućen, jer izgleda da nam ovi iz Svetske banke, MMF-a i kreditnih agencija daju lažne podatke.

  19. Zadivljena sam postenim govorom Vladete Jankovica.Pamtice se i citirati sve recenice kojima je istinito naslikao Srbiju pod sramnom vlascu rezima.

  20. Ја нисам слушао говор али ћу сутра читати у Информеру, Ало, Телеграфу… ха ха ха

  21. Sjajan govor ! Govor za istoriju, koji će biti citiran i u narednim vekovima ! Bravo gospodine Jankoviću

  22. Odgovor „Njanji“ i „lovcu na medvede“:
    Vas dvoje ste očigledno „vatreni SNS-ovci.
    Dakle,vi ne znate odakle ste šuplji,duva vam oromaha kroz glavu.Politiku vode oni koji su zagovarali rat i tezu“za jednog Srbina 100…“,u
    90-im.Ratni hučkači,isti oni koji glorifukuju ratne zločince(naše iz srpskig korpusa zbog ćega se stidim).Isti oni koji imaju bezbroj afera,isti oni čiji je „Beograd na vidi“.Isti oni kohi govore,da je afera „Jovanjica“ montirana,kao i „On“(A.V.,) koji drsko i bezobrazno każe,pa šta bilo je „samo“ 1400kg skanka,koji je u Nhwm legalizovan,što je,opet čista laž.Elem,dajte naciobalbu frekcenciju na samo mesec dana,ne režimskom mefiju,pali bi k’o,zrele kruške.A,vi opet to dobro znate i neće dobiti nac.frekvenciju dok je Vučićevog upravnog osbora REM-a,jer ON zna da bi se stropošta u rokz od dva petka.
    Na kraju,prof.Vladeta je za sve SNS-ovce nedostižna marka….
    Biće mrak u Srbiji dok su ovi kriminalci na vlasti.Ako su vam potrebni dokazi o krađi
    „kiparskih“ miliona,dobićete ih,no problem,alu jednog dana kad ae uspostavi normalno funkcionisanje države.Ići će te u Zabelu u koloni.A vas dvoje ste obični kaktusi…

  23. Poštovani gospodine Jankovicu, zahvalnost do neba, kaže naš narod ,, mogu da te mrze, ali, na srecu, znanje, ne mogu ti stati,, ja bih još dodala, elokventnost, dostojanstvo, to se ne kupuje …

  24. Istina boli ali ona prava niste pobedili birači vas neće jer im se ne dopadate. Kakav rts, prihvatite realmost i promemite ponašanje pa šta bog da.

  25. Evo još jednog Mićunovića kako te nije sramota primas penziju i poslaničku platu malo ti je a neko nema za šta hleba da kupi

  26. Ok, ali to nije tako od juče nego u proteklih 30 godina. Moglo se tako nešto reći i tada pa možda bi do sada u ovoj zemlji sve bilo drugačije. Bolje.

Ostavite komentar


Politika

Srbija protiv nasilja i koalicija NADA neće predsedavati ni jednim skupštinskim odborom: Najveći broj predsednika radnih tela imaće SNS 10

Srbija protiv nasilja i koalicija NADA neće predsedavati ni jednim skupštinskim odborom: Najveći broj predsednika radnih tela imaće SNS

Na konsultacijama u Skupštini Srbije koje je sazvala novoizabrana predsednica parlamenta Ana Brnabić postignut je dogovor o tome ko će u narednom periodu rukovoditi radnim telima. Najveći broj predsednika i zamenika skupštinskih odbora imaće Srpska napredna stranka, dok koalicije Srbija protiv nasilja i NADA, koje nisu ni prisustvovale konsultacijama, neće predsedavati ni jednim odborom.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.