Srbija može da računa na podršku Rusije oko KiM

Predsedica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko obratila se srpskim poslanicima

Ostavite komentar


  1. Najobičnije spinovanje.
    Ps. A što Rusija nije 1999 ratovala za Kosovo? Nego je Slobu "gurnula" (tražili ste da ne potpiše ugovor iz Rambujea) u taj rat Srbija-NATO znači 7 miliona (a Srbija već bila na velikoj nizbrdici….) sa 1 milijardom najbogatijih….iako su znali da ćemo tako Kosovo "izgubiti".
    Da nismo ratovali Kosovo ne bi bilo država. Ali za geostrateške interese Rusije je baš to bio pun pogodak….mogu da "pljuju" po NATO i SAD…..a Srbija je zbog ttoga na neviđenoj nizbrdici (i nisam sigurna da ćemo se od tog rata oporaviti)…..Ama manite se više Srbije…

  2. Gromoglasnije aplauz čemu? Ispraznim pričama i pozivanju na pravoslavlje, nekakve parole koje ni najokorelije pristalice Infonbiroa nisu izgovara li, obećanje podrške po pitanju Kosova (kakve podrške?), pohvale Srbiji za "principijelan stav" po pitanju osude vojne aneksije Krima i angažovanja na strani pobunjenika u Istočnoj Ukrajina i poziv u bratski zagrljaj zemalja evro-azijskog prijateljstva u kojem Rusija dominira i diktira. Ovaj gromoglasni aplauz je evropskim partnerima na najbolji način pokazao kako poslanici vladajuće većine. Zamalo da prenebregnem značajan podatak koji je gospođa Predsednica neznamnijačega, a to je da je međudržavna razmena u ovoj godini povećana za čitavih 16%. ODUŠEVLJAVAJUĆE baš za gromoglasni aplauz poslanika zaslepljen ih MAJČICOM.

  3. @katica: Sasvim ste u pravu. Pre tog rata i posledičnog bombardovanja je protiv "zapada" tj. u kremaljskom frontu stajala samo šačica Slobicinih čauša, naci-julovaca i senilni staljinistički trećepozivci. Nakon bombardovanja se stvar korenito promenila i u Srbiji je danas potrebna izvesna kuraž da se kaže "Da, ja sam za vrednosti zapadne civilizacije, a protiv azijatske kleptokratije i diktature!"… To što su nas gurnuli u tu pogibeljnu i stamotnu avanturu je pucanj u potiljak kojim je NKVD "overio" Srbiju/Jugoslaviju.

  4. SVE ONE NACIJE KOJE SU IMALE,OSOBITO, ZADOVOLJSTVO,,,DA IM RUSIJA,POMAŽE,,I DANDANAS MUKE MUČE DA SE OSLOBODE GUBERNATORSKIH MANIRA I SADRŽAJA ,RUSKE,POMOĆI,, I SVE SU,,PROPLAKALE,, ŠTO IH RUSKI TAJKUNI VIŠE NEEKSPOLATIŠU A DA SE ONI,GOJE,, NA NJIHOVIM,RESURSIMA,. ,

  5. Laku noc Srbijo…I poslednji EURO cu da dam da mi deca odu na Zapad da se skoluju i zive… Zaista, laku noc!!!

  6. Zvaničnoj Srbiji je uvek neko drugi kriv za njene pogrešne odluke, pa kad izgubi bitke, želi da se proširi na sve teritorije gde žive Srbi. Tako bi joj granice bile negde na severu Kanade. Po toj logici BiH joj je u samom centru i ne smatra da je to tuđa avlija! Rusija, koja ima iste aspiracije, joj je uzor da anektira tuđe utrine, a po mogućnosti da Rusija za nju i ratuje. A najčudnije je što pola te iste Srbije kamenuje tu istu Rusiju.

  7. "A što Rusija nije 1999 ratovala za Kosovo? " E, katilice, verovala je da niste zauzeti na drugim frontovima, pa se možete i sami odbraniti. A vi za to vreme stvarali četničku Srbiju.

  8. Rusija podrzala ne podrzala Srbiju kada su Kosovo i Metohija u pitanju nista se nece promeniti i sve ce nastaviiti da se krece u smeru u kom je krenulo i nista nece moci da se vrati na staro stanje a to je da nasa pokrajina ponovo bude u sastavu Srbije.Oni koji se bave KiM trebali bi da uzmu u obzir staru izreku““““Cije su ovce toga i livada““““i okviru svojih mogucnosti se izbore za sto bolje uslove zivota naseg naroda na KiM i pod hitno posvete najvecu paznju buducnosti Srbije koja je u svemu samo ne u zavidnom ekonomskom stanju.Ne mrzim Rusiju ali ne mrzim ni EU, jer bih je radije izabrao od Rusije posto sam svestan da se od ljubavi ne zivi.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.