„Srbija ne može biti van EU“

Vučić sa premijerima Bugarske, Rumunije i Grčke

Ostavite komentar


  1. Hvla premijerima Grcke,Bugarske i Rumunije koji nas podrzavaju na putu ka EU kao i kakvu podrsku ocekujemo od prijatelja sto je vazno za buducnost Srbije ali i za mir i stabilnost i predvidivost celog regiona.

  2. Srbija ne može biti izvan evropske porodice, pod uslovom da većina njenih građana želi da bude deo EU, i to je poruka koju bismo odavde poslali, jer treba pokazati važnost saradnje sa Balanom. To svi znamo da Srbija i Grčka treba da sarađuju ijer se samo na taj način šire odnosi i jačaju veze država na Balkanu.

  3. Pa rumunski premijer na konferenciji za štampu oslovi AV-a sa g. premijer. A on poslao Anu da skuplja suvarke za potpalu, preoteo ulogu premijera i druži se sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke. Protivustavno postupa i svojim smešnim i nesluvislim igrokazima bruka Srtbiju! O Bože, ima li te?!

  4. Ma, ekstra. Ali, hajde da vidimo kako mi to napredujemo ka EU? Dakle, imamo status kandidata, i otvorena su neka poglavlja. Šta još? Samo prazne priče čoveka koji može da vlada ovako kako vlada sve dok je Srbija van EU. U tome je naš problem.

  5. DALI JE,LIDER,,SRBIJE,,Balkanaai,,šire,,I DALJE ,PREMIJER ,,kao što,,neda,,mesto predsednika,,sekte,na čijem je,,čelu,t,,i,pošto je,,obećao,da če Barnabićki,KAO,PONOSNOJ ,,NASLEDNICI,, LIKA MU I,,DELA,,,dati,punu podršku,,.A O,,,PRIDRUŽIVANJU,,,EU,TEK,ĆE DA ,,SE RASPITA ,,ZA ,,MIŠLJENJE,,,POSLE,,POSETE,,PUTINU,,POSTAO JE nanpeDno ovisan od,lekića,,,iz Moskve,kad već,, braća ,,nemaju druge,,pacijente,.Izlečili se bar ,,spontano,od ovakovih,lekara,i,,recepata,,..

  6. Zanima me da li je AV kolegama A. BRNABIĆ pokazivao svoj Indeks, najboljeg studenta prava i 10 ku iz Ustavnog prava? I šta ontu sa njima mrsomudi kada mu ustav to ne dozvoljava? Ovak vo ponašanje je zrelo upravo za ustavni sud a za PF, da razmotri mogućnost poništavanja njegove diplome jer Vučić više deluje kao piljar ili kasapin a ne pravnik! Pa čak je Toma sa kupljenom diplomom znao bolje svoju ustavnu ulogu!

  7. Mislim da su Englezi veoma pametni što napuštaju EU a Norvežani najpametniji jer im nikada nije palo na pamet da budu deo nečega što guši svaku malu državu.

  8. Ko je sklonio fikus sa sastanka!? Predsednik. Onda je sve u redu, verovatno je neki od gostojućih premijera alergičan na cveće. Naš predsednik je uviđajan čovek.

  9. Sastanak sa puno dobrih zakljucaka I perspektivnih projekata. Ostaje da se vidi ko ce to da finansira. Da se sve ne zavrsi kao juzni tok. Nazalost nisam uspeo da cujem niti da procitam pitanje bugarske novinarke koje je bilo intrigantno. Takodje je cudno da se na sastanku raygovara o problemima koje se ticu trecih zemalja koje nisu prisutne . Tako je ]Cipras dobio mogucnost da iznese svoje stavove da ukase na potrebu postovanja prava tj vladavini prava I da optuzi makedoniju za iredentizam. Ova opttuzba je skaradna jer ne shvacam sa kojim sredstvima makedonija se ponasa iredentisticki. Sa druge strane Grcka niti postuje prava manjina na svojoj teritoriji niti pak posttuje medjunarodno pravo. Dokaz je presuda medjunarodnog suda u Hagu koji je doneo presudu da Grcka ne postuje odredbe privremenog sporazuma sa Makedonijom. No to nista ne znaci jer je Grcka clanica NATO I EU pa nije ni obavezna da postuje neke principe ali uveliko koristi svoje clanstvo za ucenu slabijih a EU I NATO radi mira u kuci tolerisu takvio njeno ponasanje. Medjutim, poseta je prosla I u svetlu po meni totalnog neuspeha posete Erdogana Grckoj kada je turski premijer optuzio Grcku da ne postuje prava turske manjine u istocnoj Trakiji, ne postuje njihova verska prava , da Grcka cesto ogranicava Tursku u koriscenju medjunarodnih vova te da nije zainteresobvana za resavanje kiparskog problema. Sve je to Erdogan izgovorio u Atini I dodao da je sporazum iz Lozane nepravedan te da se isti treba promeniiti. Iy tih rayloga Cipras je u Beogradu govorio o postovanju medjunarodnog prava I postovanje postojecih sporazuma, medjutim imajuci u vidu poziciju turske treba ocekivati da se ovo pitanje dalčje razvija. Pri tome bilo bi korisno da vase novine objave u kom kontekstu je Erdogan prilikom razgovora sa grckim predsednikom naveo kao primer politiku Vucica. U svakom slucaju dalji rayvoj situacije bice interesantan. Mozda iz tih razloga se rumunski premijer drzao prilicno rezervisano tokom konferencije za stampu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.