"Srbija protiv nasilja" traži od Pokrajinske izborne komisije poništavanje izbora za vojvođanski parlament 1Foto: A. L./Danas

Predstavnik koalicije „Srbija protiv nasilja“ podneo je Pokrajinskoj izbornoj komisiji prigovor na osnovu kojeg traže poništavanje izbora u Vojvodini.

„Polazeći od činjenice da su izbori za poslanike Skupštine APV sprovedeni u uslovima grubog kršenja prava na slobodne i jednake izbore, Koalicija Srbija protiv nasilja podnosi ovaj zahtev za poništavanje glasanja na svim biračkim mestima na teritoriji Izborne komisije zbog nepravilnosti tokom sprovođenja glasanja i svih drugih delova izbornog postupka: kandidovanja, izborne kampanje, vođenja biračkog spiska, čuvanja izbornog materijala i zaštite izbornog prava“, navodi se podnesenom prigovoru.

U ime SPN-a Sava Đurić, član izborne komisije je podneo PIK-u još tri prigovora.

Za biračko mesto broj 36 u Novom Sadu, prigovara kako se u zapisniku navodi da je dodata još jedna biračka kutija, ali da nema podatka o kontrolnom listiću.

Drugi prigovor je na biračkom mestu 95 u Domu penzionera u Kisaču, gde je u zapisniku konstatovano da je sve vreme ispred birališta bio auto sa osobom koja je tu sedela, dok je deo listića imao zaokružen broj 1 crvenom bojom, iako tih olovki nije bilo na tom biračkom mestu.

Treći prigovor se odnosi na biračko mesto 121 u Kovilju, zbog osoba koje su sedele u kolima ispred biračkih mesta i vodile duple biračke spiskove.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari