U stranci SRCE tvrde da su fantomski birači upisani i na Klinici za infektivne bolesti 1foto FoNet Ljiljana Stojanović

Na adresu Klinike za infektivne i tropske bolesti u Bulevaru oslobođenja 16 u Beogradu prijavljena su 72 fantomska birača za izbore održane 17. decembra 2023. godine, saopštila je danas stranka Srbija centar (SRCE).

Navedeno je da se na toj parceli nalazi se još desetak pomoćnih zgrada koje se prema bazi Republičkog geodetskog zavoda vode na Bulevar oslobođenja, ali nemaju svoj kućni broj.

U tri manja polusrušena objekta stanuju građani, u veoma teškim uslovima, a ti objekti su u zapuštenom stanju i nekada su služili kao pomoćni objekti ili radionice i magacini Klinike, navedeno je.

„Postavljamo pitanje nadležnim organima da li 72 birača, koji bi trebalo da budu naši sugrađani, žive u dve zgrade Klinike za infektivne i tropske bolesti ili u polusrušenim pomoćnim objektima“, saopštila je stranka SRCE.

Ta stranka zahteva od nadležnih republičkih organa da pokrenu postupke i utvrde činjenica kako bi se rasvetlila uloga svih zvaničnih institucija i pojedinaca u nelegalnom i nelegitimnom izbornom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari