Stranka SRCE obelodanila informacije o preseljenju birača iz Vranja u Beograd 1foto PRintscreen

Stranka Srbija centar (SRCE) obelodanila je danas više imena zaposlenih u javnom komunalnom preduzeću Vodovod iz Vranja, koji su u proteklih manje od mesec dana promenili prebivalište i prijavili se u Beogradu.

Poslanik SRCE iz Vranja Slobodan Petrović rekao je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, da je zaposleni u Vodovodu S.K. 23. februara prijavio promenu prebivališta, sa novom adresom u ulici Klare Cetkin u Zemunu, a N.B. i I.N. istog dana na zemunskoj adresi – Bulevar maršala Tolbuhina.

Izvesni I.S. je, prema rečima Petrovića, 8. marta promenio prebivalište iz Vranja i prijavio se u Novom Beogradu, u ulici Generala Ždanova, a to su istog datuma uradili i M.J. i S.J.

Svo troje je prijavljeno u istom danu. Na delu je grupno, planski organnizovano kršenje zakona o prebivalištu, konstatovao je on, i pozvao tužilaštvo da utvrdi broj onih koji su promenili prebivalište iz Vranja se premestili u Beograd, kao i ko je učestvovao u činjenju tog zakonski kažnjivog dela.

Petrović je optužio vršioca dužnosti direktora vranjskog javnog preduzeća Vodovod Marjana Stankovića da je direktno odgovoran za to što mu određen broj zaposlenih odjavljuje prebivalište, kao i kako će oni iz Beograda svakog dana dolaziti na posao u Vranje, i da li će im biti isplaćivani putni troškovi.

Predsednik SRCE Zdravko Ponoš je, govoreći o potezima vlasti prema Kosovu, naglasio da je na delu „naknadna pamet“ Aleksandra Vučića i „korektivna diplomatija“ oko pregovaračkog poglavlja 35 sa Evropskom unijom.

Vučić je saopštio da su ga prevarili. Čekamo i dalje da nam saopšti šta su ga to prevarili – da li Kosovo ide ili ne ide ka članstvu u Savetu Evrope, poručio je Ponoš.

On je zapitao i zašto je Vučić za Kosovo dao sve ono što je dao, jer to očigledno ne zbog ulaska Srbije u EU, što mu je obećano.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari