„Ovo je pre svega nebriga roditelja“: Bivši ministar prosvete Mladen Šarčević o tragediji u beogradskoj školi

Ostavite komentar


  1. Saucesce porodicama!
    Ovog coveka ne podnosim, ali sve sto je rekao potvrdjujem i mislim da je potpuno u pravu.

  2. Zaboravio si svoju nekadašnju konstataciju o dečaku kojeg su maltretirali, kojom si opravdavao vršnjčko nasilje.

  3. Klasicno ogledalo svih iz SNS , trebao je da doda da je za ovo kriva bivsa vast I opzocija.

  4. @tuga

    Ne, nije potpuno u pravu. Na školi, kojoj su ovakvi oduzeli sva prava reagovanja, je da se bavi repavanjem vršnjačkog nasilja, prepoznavanjem problema, suočavanju sa problemom. Ali ne, u ovom sistemu pojedinac je nevidljiv, niko ne vidi dete koje pati. Kad se i skrene pažnja da neko dete pravi problem, loptica se prebaci na roditelja, i ako roditelj nema dovoljno kapaciteta da shvati i dalje rešava problem, dobijemo male huligane, a škola je nemoćna. Isto to važi i za žrtve.
    Online nasilje dodatno otežava sve jer je nevidljivo za odrasle ako im deca ne prijave, a neprijavljuju jer ih je stid, strah, itd.

  5. Чијих родитеља, његових, Вучићевих … и свих оних који су одгајили ове “бисере” што воде српско друштво?!

  6. da ,ali zato sto kao gradjani ove drzave i kako glasaci nisu biralji bolju vlast,koja ne promovise nasilje na svakom koraku i na svakom mestu i svakog dana zadnjih 30 godina?
    neverovatno da kod nas nema ljudi koji su verni istini, nego su poltroni … itd ..

  7. Više je nego očigledno, da bivšem ministru prosvete nije poznato, da je đak K. K. na polugodištu premešten u drugi razred, a sam tim i u drugu smenu pohađanja nastave. Koliko mi je poznato, a dobro mi je poznato, da bi se đak premestio iz jednog razreda u drugi potreban je OPRAVDAN razlog. Imajući u vidu, da je K. K. bio dobar đak, miran i povučen, kao i da su da zvali »štreber« više je nego očigledno, da je problem bio u njegovom okruženju u školi, tačnije u razredu u kome je bio do kraja prvog polugodišta školske 2022/23 godine. I ako se pogleda u dokumentaciju koja je pratila premeštanje đaka K. K. iz jednog razreda u drugi videće se, da su zahtev podneli njegovi roditelji. I kako je u zahtevu bio zapisan i razlog premeštanja, postavlja se pitanje, kako su nadležni u Osnovnoj školi »Vladislav Ribnikar« reagovali, kao i da li su uopšte adekvatno reagovali. Zato se ne bih složio sa izjavom bivšeg ministra prosvete, citiram; »Ovo je pre svega nebriga roditelja«, jer se može vrlo lako desiti, da je nebriga sistema bila veća od nebrige roditelja.

  8. Čija su odgovornost deca žrtve? Roditelji imaju deo odgovornosti, ali glavni odgovorni sede po kancelarijama i sad upiru prstom u roditelje

  9. Čija su odgovornost deca žrtve? Roditelji imaju deo odgovornosti, ali glavni odgovorni nisu bili tu da spreče tragediju. Ministar da da ostavku

  10. Kako smo došli do toga da su roditelji krivi za nemar psihologa, pedagoga, direktora? Čemu služe svi ti na platnom spisku prosvete? Ima li zakona koji će nekoga prozvati na odgovornost?

  11. A ministar prosvete koji izgovara da povucenoj deci na celu pise da treba da ih muce nema nikakvu odgovornost!? Ne znam zasto prenosite njegove misljenje a niste ga pitali za najskadalozniju izjavu bilo kog ministra prosvete?

  12. „Pad sistema“ u deteta izazvao je pad sistema u državi i društvu. Sigurno da je uloga roditelja u ovom slučaju problematična, ali redom su zakazali svi – nastavnici, razredni starešina, školski psiholog, sami učenici …

  13. Ne, Miki …ovak čovek nema kredibiliteta da govori bilo o čemu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.