Srpska lista: Neosnovan i nelegalan upad kosovskih specijalaca u Gračanicu 1Gračnica, 12. januara uveče, jedinice ROSU Izvor: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U ime srpskog naroda sa Кosova i Metohije najoštrije osuđujemo brutalni, neosnovani i nelegalni upad naoružanih jedinica albanskih policajaca u opštinu Gračanica u centralnom КiM čime se grubo ugrožava mir na ovim prostorima, saopštila je večeras Srpska lista, a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„Ovaj neosnovani upad, bez ikakavog naloga suda predstavlja klasičan čin demontracije sile u srpskoj opštini, sa ciljem zastrašivanja srpskog naroda“, navedeno je u saopštenju uz poziv SL predstavnicima međunarodne zajednice da najoštrije osude institucionalno nasilje koje se sprovodi nad srpskim narodom, „jer se ovakvo ponašanje ne može drugačije razumeti, a ćutanje međunarodnih predstavnika u ovom trenutku je nedopustivo.“

Predsedništvo Srpske liste pozivalo je građane da ostanu suzdržani, ne nasedaju na provokacije i „ne dozvole da ih ovi sramni potezi Prištine pokolebaju u nameri da ostanu i opstanu na svojim ognjištima“.

Ranije večeras u intervjuu za Radio-televizuju Srbije predsednik Srbije Alaksandar Vučić izjavio je kako je Priština poslala dvadesetak pripadnika specijalih jedinica ROSU u Gračanicu, ocenjujući da će to biti povod da Srbima na teritoriji bude zabranjen referendum o ustavnim izmenama zakazan za nedelju 16. januar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari