SRS: Ucenjeni malinari

Ostavite komentar


  1. Aj da je reč o prasićima i teličima,i jagnjičima sa Pala,pa da razumem zabrinutost SRS ,al SRS i maline,pa to ti je ko Cirih i Beograd,bliža su im španska sela od srpskih malina.

  2. Nisu seljaci ucenjeni nego je bata bacio sapu i na posao sa malinama,kako neko da nesto radi u ovoj zemlji a da vladarska porodica to ne oporezuje

  3. Kad ćeš Vojo već jednom da izneseš dokaze protiv Vučića. Ništa ne vredi što si bio u Hagu kad sad praviš dil sa Vučićem, a protivu srpskog naroda. Ko bajagi baviš se malinama što i vrapci na grani znaju.

  4. Ja sam shvatio da je zalaganjem Branka Dragasa plasman jagodicastog voca resen.
    "Svako da radi svoj posao." To rece Branko i slazem se sa njim. No moze li pokvarena elita da radi svoj posao a da ne bude na ustrb proizvodjaca?
    Drugi je problem da su nasi malinari zatrovani maloprodajnim cenama na zapadu. To nije merilo trzisne cene na veliko. Sve veci broj seljaka na zapadu pravi zasade jagodicastog voca i plasiraju lokalno. Beraca na crno iz istocne evrope vise nego potrebno i uz to biraju mlade , hitre i obucene za berbu. Ucinak berbe je veci po danu nego kod naseg ostarelog stanovnistva. Od pre 30 godina u svetu se cena mmaline i pecuraka bitno smanjila jer je kvalitetnija ponuda drugih zemalja preuzela trziste.
    samo preradjena malina garantuje stabilnu cenu na duzi period. Zamrznuta malina je isto kad bi ne susenu psenicu ponudili na trziste a trazili da vam plate po ceni pecenog hleba.

Ostavite komentar


Politika

"Približili smo se rekordu": Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije 10

„Približili smo se rekordu“: Sagovornici Danasa o kadrovskim rešenjima u novoj Vladi Srbije

Iako formiranje vlade i nije vest u Srbiji jer moć donošenja odluka ostaje kod predsednika države, može se reći da će naredna vlada biti neefikasna jer ima 32 člana, i više partijska u odnosu na prethodne jer su predsednik i potpredsednici SNS ujedno premijer i potpredsednici vlade, kažu sagovornici Danasa komentarišući predlog sastava kabineta u Nemanjinoj 11 koji je danas izneo mandatar Miloš Vučević.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.