SSP Beograd: Pucanje vodovodne cevi kod Mašinskog fakulteta nije plod slučajnosti 1Foto: Vladimir Maričić/Danas

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da pucanje vodovodne cevi kod Mašinskog fakulteta nije plod slučajnosti već „nestručnosti i bahatosti gradske vlasti“.

SSP je u saopštenju navela da je nepune tri godine nakon što je završena rekonstrukcija „četiri4 bulevara“, tačno ispred gradske uprave pukla cev, da su potoci vode slivali niz ulice a da građani ostali bez vode.

„Samo pre nekoliko dana (aktuleni gradonačelnik Aleksandar) Šapić je pokušao da opravda partijske drugove kada je rekao da neke rekonstrukcije ulica i kasne ako se menjaju cevi“, navela je ta stranka.

Ukazali su da pravo danas ima priliku da vidi kako izgleda kada njegova vlast kasni sa radovima jer menja cevi, te dodali da je u Ulici kraljice Marije „skoro nemoguće je da se stigne do zgrade gradske uprave“.

Naveli su i da je „rekonstrukcija „četiri bulevara“ umesto 200 dana trajala 900 dana, a u stvari nikada nije do kraja ni završena“.

„Ovaj projekat je primer odnosa vlasti prema javnim investicijama – kasnila je više nego dvostruko vremena u odnosu na obećano, bila preskupa sa cenom od oko 500 evra po metru, kvalitet radova ne obezbeđuje ni osnovnu funkcionalnost…“, naveo je SS

U saopštenju je navedeno i „da su sa radovima povezivani kontroverzni biznismeni“.

SSP je navela i da samo promena vlasti može da zaustavi propadanje gradske infrastruktrue.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari