SSP, DS i Narodna stranka: Vučić uzurpirao pravosudne institucije i ponizio tužioce i policiju 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Funkcioneri Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke (DS) i Narodne stranke su danas optužili predsednika Srbije da štiti optuženog za proizvodnju marihuane na farmi Jovanjica, Predraga Koluviju i ocenili da je Aleksandar Vučić time uzurpirao pravosudne institucije i ponizio tužioce i policiju.

Na konferenciji za novinare  ispred Specijalnog suda, zvaničnici opozicionih stranaka su upitali i da li je Jovanjica bila državni projekat i zašto se o kompletnom slučaju nije oglašavao tužilac za organizovani krminal Mladen Nenadić.

Na konferencije za novinare na temu „Legalizacija organizovanog kriminala kroz slučaj Jovanjica“, je rečeno i da opozicija traga za neformalnim vlasnikom Jovanjice

Potpredsednica SSP Marinika Tepić je ukazala da je Vučić, „time što brani Koluviju“, degradirao i unizio i tužioce i policijace, forenzičare… i, kako je rekla, „čitav krug ljudi koji su dve godine radili na podizanju optužnice“.

Tepić je to uporedila sa, kako je navela, „bacanjem atomske bome“ na pravosudne institucije, te ocenila da je Jovanjica bila državni projekat.

„Tragamo za neformalnim vlasnikom Jovanjice“, rekla je ona.

Potpredsednik Narodne stranke Mirioslav Aleksić je takodje oštro kritikovao stavove predsednika Srbije u vezi Koluvije, te ocenio da ni „Eskobar nije imao podršku predsedniak države“.

Aleksić smatra i da se u Srbiji odustalo od legalizacije marihune i zbog predstojećih izbora te ukazao da bi, da je do toga došlo, to odgovaralo Koluviji.

Funkcioner DS Srdjan Milivojević je rekao da je Vučić „uveo stečaj i sebe proglasio stečajnim upravnikom  pravosudnih institucija“.

„Nikada se u istoriji Srbije nije desilo  da vladar ili predsednik države na ovakav način brani lice optuženo za najtežna krivična dela iz oblasti organizvoanog kriminala“, rekao je on.

Milivojević je zapitao šta je bila prava svrha Jovanjice.

„Da li je  Jovanjica služila za finansiranje nekih projekata (Srpske napredne stanke) i kojih…  to je pitanje na koje će morati svi da odogovore“, rekao je on.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.