SSP: Godine infrastrukturnih promašaja u Nišu, odgovorni da podnesu ostavke 1Foto: Sajt grada Niša

Niški odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da će stanovnici ovog grada zapamtiti protekle dve godine po infrastrukturnim promašajima, od kojih se posebno izdvajaju kružni tok kod „Delta Planeta“ i rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika, pozivajući odgovorne da podnesu ostvake.

„Oba projekta nisu odgovorila svojim potrebama i verovatno će se izučavati na fakultetima kao primeri loše prakse“, istakla je SSP.

Stranka je pozivala gradsko rukovodstvo i direktora Direkcije za izgradnju kao najodgovorniju osobu, da obiđu te lokacije u periodu od 16.00 do 19.00 sati i sami da se uvere u „kakav haos su gurnuli građane Niša svojim projektnim rešenjima“.

„Kružni tok oko ‘Delta Planeta’ je tipičan primer ignorisanja struke i zakona o bezbednosti saobraćaja, što važi i za ulicu Vojvode Putnika. Nakon toga, jedino što im preostaje u skladu sa moralnim načelima i načelima struke, projektantskih licenci pojedinaca, jeste da podnesu ostavke i odu u zaborav“, naveo je Gradski odbor (GO) SSP.

Kako je naveo, „ovo je samo deo od mnogih promašaja gradske vlasti sa ogromnim posledicama po funkcionisanje grada, a jedan od gorućih je kanalizaciona mreža“.

„Stoga tražimo da se u budžetu za 2023. godinu koji je u pripremi, za grad Niš prioritetno opredele sredstva za rekonstrukciju, odnosno izgradnju kanalizacione mreže, kako treći grad po veličini u Srbiji ne bi bio prvi samo po septičkim jamama“, istakao je Gradski odbor SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari