SSP Kragujevac: Lokalna vlast oštetila grad za više od četiri miliona dinara za rekonstrukciju Trga Radomira Putnka 1Foto: GrO SSP Kragujevac

Povodom najavljivane rekonstrukcije Trga Radomira Putnika u Kragujevcu, reagovao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde koji tvrdi da su lokalne vlasti na tenderu izabrale skupljeg ponuđača i time oštetile gradsku kasu za više od četiri miliona dinara.

Mediji u funkciji gradske vlasti ovih dana su obavestili građane da je grad Kragujevac – Gradska uprava za razvoj i investicije završio tender za izradu projekta za rekonstrukciju Trga Radomir Putnik.

Kako su naveli „projektantske kuće su pokazale veliko interesovanje za izradu ovog projekta, sa čijom realizacijom treba da se krene početkom marta”, navode u GrO SSP Kragujevac.

Po njima, saopštenje gradskih vlasti nije tačno, jer su se na tender javila samo dva ponuđača. Predmet javne nabavke je bila izrada Projekta za izvođenjenje (PZI) za rekonstrukciju Trga Radomir Putnik. Ponuda jednog ponuđača je bila 5.940.000 dinara, a drugog 9.945.438.

„Kako bahatosti i nestručnosti ove gradske vlasti nema kraja, izabrana je naravno ponuda drugog ponuđača, koja je skuplja za 4.005.438 dinara i odlučeno je da građani Kragujevca plate ovaj projekat skoro duplo više nego što realno košta. Ovo je izvedeno tako što je bodovanje ponuda vršeno sa 60 pondera cena, a rok čak 40 pondera”, tvrde u kragujevačkom SSP-u.

Rok za izradu Projekta za izvođenjenje (PZI) za rekonstrukciju Trga Radomir Putnik je izabrani skuplji ponuđač stavio 10 dana, tvrde oni, a što je svakom ko se i malo razume u poslove projektovanja nemoguće da se ostavri, čime je pravdana razlika u ceni veća od četiri miliona dinara, koje građani Kragujevca moraju da plate.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari