SSP: Nema američkih investicija, samo krediti da bi se Albanci povezali sa Evropom 1Foto: Logo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da neće biti nikakvih novih američkih investicija u Srbiji i da svi koji drugačije tvrde zapravo obmanjuju narod.

„Otvaranje kancelarije američkog Fonda za razvoj (DFC) znači da će se SAD Srbiji odobriti više milijardi kredita kojima ćemo američkim građevinskim kompanijama platiti radove na izgradnji infrastrukture. A krediti nisu investicije. Investicija znači da neko ulaže novac u posao, koji treba da mu povrati ulaganje i da zaradi. Ovde nema ništa od toga“, navela je ta stranka.

SSP je navela da će se Srbija zadužiti 3,7 milijardi dolara da bi se Priština autoputem, a Albanija železnicom povezala sa Evropom.

„Svako srpsko domaćinstvo će se za projekat povezivanje Albanaca sa Evropom zadužiti 1,500 evra. Ako je u interesu SAD da se Albanija poveže sa Evropom i da njihove firme grade u regionu, neka SAD finansiraju gradnju, a zauzvrat će dobiti koncesiju za tu deonicu. Jedino je takav aranžman fer, jer Srbija nema nikakav interes da se dodatno zadužuje za te namene“, dodala je SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari