Zamenik predsednika SSP u Berlinu: Šta je Borko Stefanović preneo Juratoviću? 1Foto: SSP/Borko Stefanović

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović sastao se danas u Bundestagu i sa Kristian Petrijem, izvestiocem za evropska pitanja Socijaldemokratske partije Nemačke u Bundestagu, Reneom Repasijem, članom Evropskog parlamenta i Josipom Juratovićem, članom Bundestaga.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović je, kako se prenosi u saopštenju Stranke slobode i pravde, nemačkim sagovornicima rekao da“Srbija ne može da čuva svoju stabilnost bez promene vlasti i ne može da reši nijedan problem, ni korupciju, ni državna i nacionalna pitanja a ni životni standard svojih građana dok nema nužnih promena u zemlji“.

„Ne postoji nikakva stabilnost bez slobodnih institucija, vladavine prava i slobode“, poručio je Stefanović.

„Srbija ne može biti normalna, sređena i demokratska država bez nužnih reformi i napretka na evropskom putu. To nije moguće u ovom trenutku sa vlašću u Srbiji. Sudbina mira i normalnosti celog regiona zavise od napretka Srbije i zato je nužno da se razume i u Berlinu da toga nema bez slobodnih institucija, slobodnih izbora i ekonomskog blagostanja“ izjavio je Borko Stefanović tokom posete Bundestagu i nemačkoj Vladi, navodi se.

„Važno je da Nemačka, kao najveći investitor u Srbiju i država koja podržava evropski put naše zemlje i ekonomski napredak, podržava to da i Srbija ima demokratiju i mogućnost slobodnog izbora, kao i snažan raskid sa organizovanim kriminalom i korupcijom u Srbiji“ rekao je između ostalog Borko Stefanović nakon sastanaka u nemačkoj Vladi i sa visokim predstavnicima nemačkog Ministarstva spoljnih poslova, prenosi se u saopštenju SSP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari