SSP Subotica: Istražiti prodaju Prve kasarne i njenog kupca 1Foto: J. Patarčić/Danas

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) u Subotici pozvao je nadležne organe da istraže prodaju Prve kasarne i njenog kupca kompaniju ALK Sever jer izražavaju sumnju da je u pitanju, kako su naveli, “još jedna korupcijska afera ove vlasti”.

Kako su objasnili, u ponedeljak je prodat deo Prve kasarne, koji je gradska vlast otkupila novcem građana 2015. godine.

“Obećano je Subotičanima da će Subotica, zahvaljujuci kupovini kasarne ‘Kosta Nađ’, postati univerzitetski, kulturni i omladinski centar, da će imati programe iz svih oblasti na srpskom, mađarskom i engleskom jeziku, da naša deca neće morati da odlaze u druge gradove ili države, da će dolaziti studenti sa strane, da ćemo postati grad mladih, a da će to uticati na razvoj kompletne privrede i da će porasti standard svih nas. Ništa od toga se nije desilo”, navode iz subotičkog odbora SSP-a.

Dodaju da je potom urađen Plan detaljne regulacije i projekat 3D prezentacije ovog prostora, te da je lokalna samouprava obećala prezentacije na prestižnim sajmovima i veliku zaradu od investicija koje bi se slile u grad, ali da je u ponedeljak održana licitacija ovog kompleksa.

“Najzanimljiviji od svih jeste kupac najvećeg dela zemljišta od 1,9 hektara i objekata na njemu od 660 m2, koji gledaju na Segedinski put. Reč je o kompaniji ALK Sever d.o.o iz Pančeva. Teško da je ikome poznata kompanija koja je osnovana 7. septembra ove godine, samo mesec dana pre kupovine Prve kasarne”, navode iz subotičkog odbora SSP-a.

Iz ove stranke smatraju da je uvreda za inteligenciju Subotičana da se nakon, kako su ocenili, “rasipnog rukovođenja gradskim resursima”, govori o tome kako će se sredstva od ove prodaje gradske imovine koristiti za vrtiće i zdravstvene objekte.

“Ako je Grad već raspolagao spomenutom imovinom na Palićkom putu, trebalo je da kao ponuđač postavi konkretne zahteve investitoru, imajući u vidu potrebe Subotičana, a posebno onih koji žive u neposrednoj blizini objekta. Po izjavi advokata ALK Sever Edvina Prelića, novi vlasnici još nisu spremni da govore šta će zidati, a još nisu ni odlučili”, poručuju iz subotičkog odbora SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari