SSP: Vučić ove godine zadužio Srbiju preko tri milijarde evra

Ostavite komentar


  1. Sav novac za koji se drzava zaduzila ce se vratiti jer je investicija u privredu. Isto tako zaduzuju se sve ozbiljne zemlje pogodjene korona virusom jer je traznja na trzistu slaba i zato je potreban stimulans kako bi se izbegla kriza. Mnogo bi vise kostalo drzavu da prezivi tu krizu nego sto se trenutno zaduzuje.

    1. Gospodine, zasto ne daju te pare nasim firmama? Zasto te milijarde ne upumpaju u domacu privredu a ne da daju stranim kvazi investitorima po 5000-70000 evra po otvorenom radnom mestu? Zasto nasim ljudima koji zele da pokrenu biznis tako ne pomognu? O cemu Vi gospodine pricate? Kakvo vise zaduzivanje za proizvod? Dokle? U koju privredu? U stranog investitora? U fabriku kao Jura (kablovi, Juzna Koreja) gde ljudi nose pelene jer nemaju prava na pauzu za toalet? Kada se kaze investicija u privredu, to je investicija u domacu privredu. Kupujemo paradajz iz Albanije a nas ne?
      Ajde molim Vas, parizer salama i feta sir pa lep obrok. Ili, mozda dzabe letovanje.. proculo se.

    2. @Dragutin***Da li je zaduživanje Srbije ulaganje u srpsku privredu kada se planira kupovina lovaca-bombardera(koga ćemo da bombardujemo?!), donira Rep.S.(Dodika) u novcu,ambulantnim kolima,pomoći studentskom domu isto u RS,finansiranje izgradnje nekog autoputa takođe u drugoj državi,izgradnja aerodroma kod Trebinja za koji se zna da neće praviti profit već gubitke,što je priznao el hefe? Izgleda da je srpski budžet „zlatni ćup“ za RS i Dodika ali ne za celu BiH.

  2. Javni dug je veci nego sto se zvanicno prikazuje, prvenstveno zbog poslova sa Kinezima koji ne obavestavaju MMF o datim kreditima, tako da kada MMF ide u :posetu“ zemlji duzniku ni ne zna za pojedine kredite. Pored toga, nigde nije evidentiran projekat Turski tok, koji je prosle godine forsiran zbog rasta BDP-a i koji je „doneo“ 700 miliona evra na „casnu rec“ direktora RZS. Ne zna se kolika je vrednost celog projekta, ko se i koliko se zaduzio. Bugari tek grade svoju deonicu, a Amerikanci prete da ce obustaviti radove, o tome nasa strana „mudro“ cuti. Pored toga, postoji i unutrasnji javni dug koji je nastao zbog nemogucnosti naplate od poreskih duznika (to su oni famozni spiskovi koji se ne objavljuju i po dve godine). Njihova visina je nekoliko milijardi evra, a kada se otpisu ili kada se izvrsi ispravka vrednosti, za toliko ce se povecati budzetski deficit. Do tada ce potraziocima PDV-a, poljoprivrednicima za subvencije i drugim nepovlascenim korisnicima isplate kasniti i vise od godinu dana. Ovih dana su intenivirani radovi na Moravskom koridoru, verovatno smo se i za to zaduzili, valjda cemo saznati koliko. Kada se sve sabere, nivo javnog duga je vec sada znatno preko 30 milijardi evra, a gde ce se zaustaviti tesko je reci. Cini se i da zaposleni u Upravi za javni dug ne odobravaju ovaj sistem rada, pa se na zvanicnom sajtu i dalje vodi stanje duga sa 30.11.2019.

  3. On se zaduzuje na svoju ruku a jadan narod Srbije koji se za nista ne pita ce da vraca.

      1. Genije, izadji na sajt Republickog zavoda za statistiku, tamo pogledaj stepen zaduzenja drzave za vreme DS i pogledaj sta je uradio tvoj ljubljeni AV do sada. Pa ces shvatiti da glupost kako boli tako i unistava, nazalost sve nas a ne samo vas Vodjoljupce.

    1. Gresis,narod se ite kako pita.Pravi primer za to su izbori 21.juna gde je narod pruzio bezkompromisnu podrsku SNS

      1. Izbori???? Gde si ti video izbore??? Izbori su kad politicki protivnici javno na TV suceljavaju svoje stavove, civilizovano i kulturno. Kada svaki politicar na drzavnoj TV jasno i detaljno iznosi svoj program i svoje ideje. Izbori su kada predsdnik drzave, kao Milanovic u Hrvatskoj, ne krsi zakon podrzavajuci u kampanji svoju stranku. To su izbori a ne ovo sto ti nazivas izborima.

  4. Vučić nas je ukupno zadužio oko 15 milijardi evra. Najgori premijer i predsednik kojeg je Srbija ikada imala.

  5. čujem da je železara Smederevo, u kineskom posedu, dužna silne milione za struju. Zašto, i kako?!? To je beneficija kinezima, a ovamo uzimamo kredite od njih?! Taj dug treba “prebiti“.

  6. Nema posla bez tendera, Kina je jedina koja moze tehnoloski da realizuje taj projekat za taj novac. Bukvalno su duplo jeftiniji od stanja na trzistu a imaju jaci kvalitet sa inovacijama koje su radili.

    Samo jedno da se razumemo, bez zaduzivanja nema novcaza nas. Jer se svi mnooogo zaduzuju i lako mogu da nas kupe pa dugove prakticno prebace na nas. To se desilo u jugoslaviji na vise nacina, nije samo kroz povrat silnih novcanica dinara koje su bivse republike odbacile pa je napravio inflaciju i bankrot.

    Ima logike u ovome, ali neka u kasnjenju sa prugom bg-budimpesta ili metroom. Jer ti projekti su trebali da budu gotovi unazad nekoliko godina. Nesto nije u redu, nema ni dispecerskog centra za zeleznice srbije iako je prosle godine trebao da bude gotov

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.