Šta bi Srbiji doneo novi izborni zakon, koji nagoveštava ministarka Tatjana Matić

Ostavite komentar


  1. Eno vam BiH ima sličan sistem sa otvorenim listama pa vidite kako su uspešni. Rešenje za Srbiji je predsednički politički sistem i većinski izborni sistem sa direktnim glasanjem. Da izabrani odgovaraju bazi koja ih je izabrala. I da se smanji broj političkih stranaka. Negde sam pročitao da je u Srbiji registrovano 108 političkih stranaka, pokreta i incijativa. Pobogu!

  2. Osnovno je da treba prepoloviti broj poslanika i odbornika, koji bi trebalo da se biraju imenom prema regionima, kako nebi vecina poslanika bila iz Bg a ostale regije da nemaju svog predstavnika

  3. На изборе излазим Само ако се омогући да мој глас ,а и других буде дат дотичној особи.Гласам за особу Не за листе Никаква родна равноправност и 30%.Само глас за особу.Персону.Да ли ће бити мушког,женског,средњег-неодређеног рода. Баш ме брига.

Ostavite komentar


Politika

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku 10

Kurti: Dinar na Kosovu pripada prošlom veku

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da dinar kao sredstvo plaćanja na Kosovu pripada prošlom veku i vremenu nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, i poručio da ga Srbija ne može nametnuti, prenosi Reporteri.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.