Šta znači "bodulica" kako je Milanović nazvao Anu Brnabić? 1Foto: Pixabay / Free-Photos; Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Bodulica, izraz kojim je predsednik Hrvatske Zoran Milanović okarakterisao premijerku Srbije Anu Brnabić, označava stanovnicu ostrva, ostrvljanku i nema pogrdno značenje, premda neki portali sam naziv smatraju pežorativnim.

Milanović je, nesumnjivo, tim nazivom podsetio da srpska premijerka ima korene i sa ostrva Krk, gde u mestu Stara Baška ima porodičnu kuću i često je letovala, kako je tada izvestio Jutarnji list.

U vreme kada je imenovana za mandatarku 2017. tema njenog porekla bila je intrigantna hrvatskim medijima, kao i delu medija u Srbiji poliitičara, posebno iz konzervativaca koji su se protivili njenom izboru što zbog otvorene LBGT-pripadnosti, što zbog hrvatskog porekla.

Polemika u kojoj je izrečeno „naša bodiluca“ ima znatno veću težinu od samog označavanja porekla premijerke, a odnosi se na međusobne optužbe sa ratne zločine počinjene devedesetih.

Predsednik države Aleksandar Vučić rekao je danas da je komentar hrvatskog predsednika Zorana Milanovića o premijerki Ani Brnabić „jadan“, kao i da „kad histerija nastane nema ozbiljnih argumenata“.

„Vređanje Brnabić na ličnoj osnovi više govori o onome ko to radi nego o njoj“, rekao je Vučić, prilikom obilaska radova na Bubanj Potoku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari