Zašto je Milanović nazvao Brnabićku “našom bodulicom” i šta mu je ona odgovorila 1Foto: EPA-EFE/ BORIS PEJOVIĆ; foto FoNet/Vlada/Slobodan Miljevic

Zoran Milanović je danas učestvovao u preuzimanju helikoptera UH-60M Black Havk, donacije SAD Hrvatskoj. Nakon ceremonije, on je dao izjavu za medije a novinari su ga, između ostalog, pitali za njegovu jučerašnju izjavu da „Srbija pazi šta radi“ i za optužnicu iz Srbije kojom se terete hrvatski piloti.

Upitan za komentare optužnice iz Srbije, on je ponovio da Srbija to ne treba da radi ako želi u Evropsku uniju. „Ko je premijer Srbije? Brnabićka i dalje? Naša bodulica sa Krka. Dobro došla je“, počeo je Milanović.

Mogli bismo da se dogovorimo da podignemo optužnicu protiv Vučića. Ali to nismo uradili. Ne znam zašto je Brnabićeva nervozna. Rekao sam da Srbija pazi šta radi. Pogledajte kako Šveđani ulaze u NATO ‘vis a vis’ Turske. Govorite i kako naš narod kaže ‘što ide okolo, to dođe’”, rekao je on.

„Vučićev nastup u Glini je zločin“, dodao Milanović.

On je rekao da je to politička odluka da se neke stvari prevaziđu.

Ne, optužuju hrvatske pilote, „kaže.“ Mislite li da bi neko u Hrvatskoj trepnuo da se podigne optužnica protiv Vučića? Ali to nije pametno. Da, nikada nije ubio. burgijanje je mnoge koštalo glave. I duše “, kaže on.

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je juče da samo Hrvatskoj mogu da štete nastupi njenog predsednika Zorana Milanovića.

 

Brnabić je na Tviteru navela da je „u jednom od svojih logoreičnih nastupa koji samo Hrvatskoj mogu da štete, Milanović izjavio istorijsku nebulozu: „Hrvatska Srbiji ovo neće oprostiti“.

„Šta? Što tražimo pravdu za ubijenu decu na Petrovačkoj cesti? Šta je sledeće? Neće nam oprostiti Jasenovac (i tako je „mit“)“, navela je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari