Šta je novo osnivanje SNS donelo političkoj sceni Srbije?

Partokratska mašinerija do krajnjih granica

Ostavite komentar


    1. Zar nije Seselj, poreklom iz vucjeg dola u Hercegovini, kao idejni tvorac radikala odn SNS umivenih /sto mu dodje na isto/, govorio „vlast,vlast i samo vlast“. Sada su na vlasti. Pre ce gradjani Srbije otici na Mars,
      nego ove pijavice i skorpije skinuti sa vlasti. Za njih nikakva pravila ne vaze. Njihov nazovi patriotizam im sluzi da sto duze guse i dave normalne gradjane Srbije. Ako takvi uopste vise i postoje u Stradiji.
      .

  1. 220 000 абортуса годишње се обави у Србији.
    40 000 Срба напушта отаџбину,годишње.
    То су резултати ове политике и збира свих српских „политика“.

  2. IZ JEDNE U DRUGU DEPRESIJU!

    Čestitke radikalskih naprednjaka povodom deset godišnjice postojanja na političkoj sceni. Za to vreme pale su neverovatni hvalospevi i bajkolaži. Da se u Srbiji deset puta bolje živi je diskutabilno, ako to važi za njihovu vlastelu, a to su oni koji sto puta bolje žive. Za njih to važi: vredelo je boriti se uspešno za Srbiju. Oni se zahvaljuju najviše penzionerima za svoj uspeh. Njihovom vođi postoji jedina krava muzara, a to su svakako penzioneri. Ta vođina snaga, u liku i dela penzionera, živi deset puta gore no pre njega. Muze im penziju, inflacija i troškovi života narasli više od 20%, a on je nepomuzeni deo penzija podigao za 7,5%. To je taj neverovatni napredak u životu i standardu njihove krave muzare-penzionera. Aplauz molim!

    1. Не понављајте цифре за време терора жутог сектора… ртитирате Србију и на крају ћете ДОЖИВЕТИ све оно што ПРЕТИТЕ овој власти … Оно што су ВАШИ погасили још ДЕЦЕНИЈУ ће морати да се ОБНАВЉА … ПРОИЗВЕЛИ сте технолошки ЗАОСТАЛУ СРБИЈУ којој треба деценија да се ОЖИВИ … У памет се доведите сами …

  3. – Nisu oni doneli nista „novo“ ni na politickoj sceni Srbije a ni u ekonomiji i finansijama.
    – Nastali su onako kako je nastalo i vise stranaka bivseg DOS-a – cepanjem postojecih stranke i preletanjem karijerista is DOS-a.
    – Ni ostalo im nije nista novo – nastavili su tamo gde su stali DS i ostali. Nista od zakona i propisa koje su nasledili nisu ukinuli (kako su najavljivali 2011-2012) nego su ih ucinili jos gorim odn. besmislenijim.
    – Ni u ekonomskoj sferi nema nikakvih njihovih noviteta – samo su nastavili realizaciju projekata koje je uradila i izfinansirala prethodna vlast. Takodje, nastavili su da subvencioniraju strane firme kao i firme domacih tajkuna.
    – Sve u svemu, potpuna imitacija, vrlo cesto jako losa, prethodne vlasti. Razloga ima 2 – prvi je nedostatak sopstvenih strucnih kadrova a drugi je posledica prvog – morali su da se uzdaju u kadrove DS, G17, SPS, itd. Ti „tudji“ kadrovi im i dan-danas drze i javna preduzeca, i drzavne organe i institucije, da ne nabrajam vise. Zato mnogo njih koji su na polozajima zateceni 2012. do danas nisu smenjeni nego su im cak mandati produzavani.

  4. Vreme otrežnjenja dođe pre ili kasnije.Opozicija treba uvek da bude kontrola vlasti,međutim srpsku opoziciju predstavljaju ostaci prethodnih vlasti koje su se dokazale i pokazale u najpogubnijoj varijanti.Ovo što radi AV se ne može nazvati političkom kreativnošću,jer ista treba da da pozitivne efekte po većinu građana.Ovo je naprosto pravljenje „Potemkinovih sela“,a sistem će se urušiti onda kada to „naši prijatelji sa zapada“ odluče.Moguće je i cepanje SNS-a i to je jedna od realnih opcija,onoga trenutka kada se neko iz vrha oseti „dovoljno jak“,a i sa zapada kada klimnu glavom.Što se podrške u narodu tiče,to nije nekakva sigurnost jer stampedo kreće odmah ka novoj oipciji. Mislim da SNS čekaju burna i velika iskušenja.

  5. Autoritarna drustva su organizovana iskljucivo po horizontalnom sistemu vlasti jer tako brutalna partijska hijerarhija predvodjena dominantnim pojedincem upravlja apsolutno svim procesima i desavanjima u jednom drustvu. Horizontalni atributi vlasti nisu deo izvrsne vlasti, ali oni su atribut koji svakom drustvu daje dodatni kvalitet jer su sastavljeni od eksperata koji nisu optereceni stranackim interesima i potrebom da se dopadnu biracima. U nasem slucaju, sve agencije, instituti, mediji, univerzitet, regulatorna tela, akademija, pa do pojedinacnih politickih analiticara, svi su upregnuti u stranacku masineriju glumeci nezavisnost u nameri da daju podrsku i ojacaju vlast jednog coveka. To se pretvara u tiraniju misli i delovanja jer sta god da neko izjavi, a to nije u interesu vladara, prvo vas masinerija „nezavisnih“ institucija provuce kroz blato, onda stranacki organi konstatuju da se radi o pokusajima urusavanja drzavnog sistema, pa pojedincu na vrhu ove piramide ostaje samo mogucnost zastiti pozitivni drzavni poredak, ne sebe i partiju, tako sto ce vas „namazati fekalijama“ na svakom mestu, i usvakoj prilici jer to spada u njegove drzavnicke obaveze uspostavljene da nas zastiti od sebe samih.

  6. Botove,imaginarijum,padanje u nesvest u studiju,kontraviziju,sendvicare,kvazi diplome,kvazi doktorate,itd. . .

  7. Konačni gubitak nade za sve osim za članove partija.
    Službu koja nema pametnija posla nego da prati i identifikuje obične građane koji izražavaju nezadovoljstvo u komentarima na novinama i društvenim mrežama. Ne čak ni samo javne ličnosti, nego obične građane, penzionere, nezaposlene, one koji čekaju da odu u inostranstvo i imaju vremena da čitaju srpske novine, da budu iznervirani, i ostave komentare na ovaj neveseli CIRKUS. Blago nama. Tako službe čuvaju bezbednost Srbije od novca koji GRAĐANI daju za njihove plate. Blago zemlji sa takvim mudrim glavama koja se fokusira na nezadovoljne komentatore i obične građane i njihove komentare na društvenim mrežama i blago zemlji gde je vođi potrebno da diskredituje obične građane koji imaju svoje mišljenje.
    I nije ni Orvel ni paranoja. Severna Koreja je makar pošteno i otvoreno nedemokratska. Mulj bez nade i bez spasa.
    Ovo nije zemlja mog rođenja ni zemlja života.

  8. „Mi naše političke protivnike ne pominjemo imenom i prezimenom, nikoga ne vređamo, hoćemo Srbiju budućnosti u kojoj će i njihova deca moći da žive bolje nego danas. Hoćemo Srbiju u kojoj se nećemo deliti po političkim razlikama nego po tome ko može više da uradi za ekonomiju i zemlju“.

    Istina. Samo prezimenom.

    1. С разлого јер НЕМАТЕ ИМЕНА и ПРЕЗИМЕНА за ПОМИЊАЊЕ … Бестидне лопуже су у вашимредовима а ваш РАД НА ЕКОНОМИЈИ Србију је КОШТАЛА апсолуне ТЕХНОЛОШКЕ КАТАКЛИЗМЕ и ЗАОСТАЈАЊА до нивоа БЕДЕ …

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.