Šta ko dobija ili gubi spuštanjem izbornog praga za ulazak u skupštinu?

Ostavite komentar


  1. Smešna igranka! Cinična, kao i uvek, reakcija „prvorođenog“ na neka pitanja vezana za to, najpouzdaniji su dokaz!!! N. Beograd i Šapić? Isto što i Toma, Vučić, Dačić,…, samo, s drge strane reke!

    1. Dobija Vucic jer vi se sad bavite ovom temom koja je smisljena da se ne bi previse razmisljalo o pravim problemima.

  2. Nemojte da zaboravite LDP. I gospodin Čedomir se sigurno nada, zbog nesebične podrške Predsednik…

  3. Ne dobija niko nista. Srbija je jedan veliki gubitnik od okupacije komunizma koja delimicno jos traje. Dok su druge evropske zemlje napredovale kako politicki, socijalno a pogotovo ekonomski Srbija je tavorila na dnu u kompaniji sa najsiromasnijim i najzaostalijim zemljama sveta u takozvanom nesvrstanom bloku. Naravno to je i bio cilj komunizma da se Kraljevina Srbija unisti u svakom pogledu a pogotovo da joj se smanji teritorija, da se rasparca na pokrajine, da se odvoji od Evrope i da se vremenom svede na ovo danas, jednu od najsiromasnijih i najmizernijih evropskih zemalja. Zemlja iz koje se njeni gragani raseljavaju po svetu, u potrazi za poslom i socijalnom sigurnoscu mahom, u bogate evropske zemlje. Posledice toga su ovo danas, prvo stravicna i uznemirujuca podeljenost, nastavak ekonomskog kraha i drugo politicka nestabilnost, u nameri da se Srbija ponovo pretvori u carstvo jednopartijske diktarure i tiranije diktatora, koji gospodari polovnom Srbijom, u svakom pogledu, pocevsi od automobila, aviona, politickog sistema i katastrofalne polovne ekonomije uvezene za zapada, Kine i ruske federacije . Ova politicka kozmetika nema za posledicu ekonomsko i socijalno jacanje zamlje izuzev politickog egzibicionizma koje je sam sebi cilj u totalnom sunovratu politicke i svake druge podeljenosti suprotno od zemalja u okruzenju koje su se koliko toliko otrgle od siromastva ili su na tom putu a sto je cilj svake politickog sistema koji brine o standardu svojih gradjana i njhovoj ekonomskoj i svakoj drugoj sigurnosti.

    1. Hocu i ja ali nam nece dati.To je nacin kako je Milosevic vladao toliko dugo.Uvodjenjem proporcionalnog partijskog sistema je ukinuta svaka mogucnost gradjana da uticu na politicka zbivanja.Jasno je da je ostao gradjanski izborni sistem danas se ne bi ni secali ko su Micunovic,Draskovic, Djindjic itd.Danasnji izborni sistem je i uveden bas zato da bi jedni isti nesposobni ljudi popunjavali politicki prostor i tako sprecili da se neko pametan pojavi u javnosti.Zar iko veruje da bi od sadasnjih 250 poslanika vise od 20 ili 30 (Palma , Stamatovic ,manjine) moglo da pobedi u svojoj opstini?Sto se toga tice sve stranke tj.vodje su saglasne da sve ostane isto…promenu jedino zele gradjani

    2. Tako je, većinski umesto predstavničkog sistema.
      U tom slučaju bi imali šansu i nezavisni kandidati. Gde piše da narodni poslanik mora da bude član neke partije?

  4. Dobijaju „autobus stranke“, isto kao i kada se „prišljamče“ većoj stranci u predizbornoj koaliciji. Onda dobijemo cirkus a ne parlament. „Kapu nam kroji“ neko ko ima birača na nivou statističke greške. Najpoštenije bi bilo cenzus 10%, a za koalicije 20%. Onda bi se videla realna snaga (valjda) svake stranke i političara. Ovako Skupština liči na preduzeće gde se svi zapošljavaju na „kombinaciju“. A iskreno veeelikoj većini ne bih dao da „vode“ trafiku, a kamo li državu.

  5. Kada imate u društvu vodeću partiju koja kontroliše poluge vlasti, obećava materijalnu prednost svog članstva nad drugima i zaštitu za krimogene radnje, tu radi dobro svaki izborni sistem, a naročito u siromašnoj i moralno razorenoj zemlji kakva je naša..

  6. dobija samo najpošteniji jer će sa šešeljem, šapićem i ostalim čedama&čancima moći da ide okolo i da baljezga o demokratiji, onako kako je on doživljava .

  7. Prvi koji neće ispoštovati bojkot je Sergej, svestan je da mu je to jedinstvena prilika da udje u ozbiljnu lovu jer od glume nema vajde. Ulaskom u skupštinu videćete pravo lice glumca, biće tu skakanja, vrištanja, glumljenja ludila sve dok mu ne stigne ozbiljna ponuda i tu će biti kraj, dobićemo novog Čedu spremnog na sve zarad ostanka u skupštini.

Ostavite komentar


Politika

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima 10

Predsednik Kine uveren da će njegova poseta Srbij otvoriti novo poglavlje u odnosima

Predsednik Kine Si Đingping je večeras, po dolasku u Beograd, poručio da mu je veiko zadovoljstvo što je u zvaničnoj poseti Srbiji "na srdačan poziv predsednika Aleksandra Vučića". Si je i u ime Vlade i naroda Kine "uputio srdačne pozdrave i najbolje želje prijateljskoj vladi i narodu Srbije" i izrazio uverenje da će poseta "biti plodonosna i otvoriti novo poglavlje u odnosima Kine i Srbije".

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.