Šta srpska opozicija može da nauči od izbora u Istanbulu?

Ostavite komentar


    1. Zove se SeNada Topčagić,a ne Nada.Kad je prestala da Se Nada,ostala samo Nada Topčagić.

      1. Uopste nije bitno kako se zove Senada,nada,Nadira….Tekst pesme odgovara dogadjaju koji se slavi,uostalom muzika nema granica.Neko rece da je Vuk Karadzic Turcin,jer je nosio fes.Muslimana ima u celom svetu i svim nacijama,muslimani nisu samo Arapi ili Turci.

  1. U Tursku po inspiraciju?! Alo, Europa je na suprotnoj strani! Kakva crna Nada Topcagic, nasa je muzika Amy Winehouse.

    1. Uf sad…Amy Winehouse. I Nada Topcagic moze da bude Hope Cannon, ja predlazem.

    2. Turska barem nikad nije bila komunisticka a pricali su mi stari da nije dalja od Rusije i Kine…

  2. Српска опозиција која учи од Турака ! Где то има у Србији ?

  3. Поштовани администраторе,уколико Вам рецензију објава коментара читалаца на ауторске текстове,врши Ђорђе Беламарић,тада и не морате да објављујете коментаре.Хвала и заиста се нећемо чути дуже време,пријатно.

  4. Da, ali Erdogan je znatno duže na vlasti od Vučića. To je velika razlika, zbog čega poredjenje nije moguće.

    1. mnoge nišlije bore se između želje da šetaju protiv ove vlasti i želje da izbegnu društvo demokrata. Demokrate su u Nišu izgubile izbore zbog nameštanja javne nabavke za rekonstrukciju hale Čair, zbog afere Wind Jet, zbog prenamene zemljišta u centru grada, zbog prodaje kasarine bez tenderom tražene bankarske garancije…a onda one koji su vedrili i oblačili u gradu i svakodnevno radili na stvaranju haosa gledamo na protestima kako balave za foteljom. Izbor između naprednjaka i demokrata nije nikakv izbor za nišlije, nema manjeg zla.

  5. Pitam se gde je bio i cime se bavio ‘opozicioni kandidat Ekrem …’, od 2000. do 2010.??
    Toliko o slicnostima, … ukapiracete valjda jednom da nije stvar samo u ujedinjavanju nego i ko se i sa kojim ciljem ujedinjava. Previse je iskompromitovanih u nasoj ‘opozicionoj piti’ da bi ista mogla lako da se proguta!

  6. Tako je Zoki. Imao si polovni automobil i stančić, pre 5 oktobra 2000, a danas svoje vinograde i vinski podrum. Čini mi se da je tako. Od vas možemo učiti samo kako ne bi trebalo raditi. Da ne pominjem po ko zna koji put da niste uspeli da sačuvate predsednika stranke.i da ste obrukali njegovo nasledje.

  7. Ништа. Шта од Европе? Ништа. Ми смо све имали у Милановој краљевини тек стасалој из турског ропства. Европа зинула од чуда. Нама је комунизам уништио саборност и парламентаризам, цркву. Комунисти су људи на ‘једну воду“ и не трпе друго мишљење. Сутра, опозиција узме место позицији, исто. Зашто и до када? Располућена деца безбожног комунизма, плус турски примитивизам дубине векова. Питајте највеће критичаре Вучићевог режима где виде Србију у вртлогу савремене гео – политике? Са изузетком Ђиласа, тумарају у мраку, од руских бајки до европских фондова. Прост одговор, Закон мора бити јачи од појединца, па и Монарха, ако Србија сутра одличи да одбаци републику и врати се монархији по угледу на Велику Британију. Србији је република на силу наметнута.

  8. Oni vas nisu srusili pozitivnom kampanjom vec pricom o licnom bogacenju i usmeravanju para iz budzeta u vase firme, pricom o namestanju tendera, pricom o kradji kroz javne nabavke, pricom o bahatosti vasih funkcionera. Najavili su sta ce raditi sa lopovima i za to su dobiĺi glasove. Samo to pali u srbiji. Narod prezire one koji su se na pljacki obogatili i postali zlotvori sopstvenom narodu. Ako to prikrivate vi ste isti. Nesto tu smrdi.

  9. Srpska opozicija od izbora u Istanbulu ne može ništa da nauči, jer iza nje ne stoji tako jaka turska dijaspora u Nemačkoj, pa čak i nemačka država na čelu sa Merkelovom, kao što je to bio slučaj podrške Imamoglu. Posle takozvanog puča u Turskoj 2016. godine najveći otpor Erdoganovim merama ČISTKE dolazio je i dolazi iz Nemačke, a samim tim i EU.Pošto politička krritika Erdoganovw špolitike nije urodila plodom Nemci preko turske dijasšpore u ovoj zemlji su odlučili da ulože nešto novca. I eto pobede. To kod nas nije slučaj, jer Merkelova podržava Vučića, a i Nije Srbija Turska, zemlja sa tržištem od 80 miliona stanovnika rasprostrta na tri značajna mora, koja spaja Evropu i Aziju, a nije daleko ni od Afrike, sa komparativnim prednostima koje su je oduvek isticale kao velesilu. Još je u NATO paktu. Zato nije prikladno porediti neuporedivo samo da bi se sakrila činjenica kako je kod nas opozicija nedemokratskim metodama sabijena u mišiju rupu. Gaženje pravne države i kršenje demokratije je ubilo opoziciju, ali i samu državu. Ostalo je još samo narod da se dokusuri. Što je posao koji sadašnji establišment uspešno privodi kraju.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.