Stamatović: Referendum o ulasku u EU

Ostavite komentar


  1. Свака ненародна власт није могла да издржи референдумску проверу народне воље. То смо имали прилику да недавно видимо у Рпублици Српској када се цела "демократска Европа" побунила против резултата референдума. Исто је било и са Домбасом и Луганском. Исот је било и са Кримом. Сада ћемо то имати прилику да видимо и са Рпубликом Србијом. Стаматовићев предлог је демократски, да демократскији не може да буде.

  2. Danas bi referendum s pozitivnim ishodom mogli da organizuju samo Putin, Lukašenko i možda Mugabe, i još poneka fašistička satrapija u trećem-svetu. U civilizovanom svetu ljudi imaju parlamente koji odlučuju o pitanjima za koja su od glasača dobili mandat da odlučuju, a u našem slučaju je to i pitanje stupanja u vojne i političke saveze. Naša Skupština ima i pravo i obavezu da se o tom pitanju izjašnjava, Ustav ne predviđa referendum za takvo što, i ne postoji nikakav razlog niti opravdanje da se organizuje cirkus poput onog "Да ли прихватате учешће страних представника у решавању проблема на Косову и Метохији?" iz 1998-me koji nam je onaj nepomenik organizovao radi nartodnog veselja, a onda, naravno na svoju ruku, odlučio da "strani predstavnici" ipak dođu i "učestvuju u rešavanju problema", iako je "narod" glasao protiv s predvidivih 99,8%! Kad dođu Rusi s puškama, k`o u Krim-Donbas što pomenu Gregory, onda će biti i "neverenduma", a do tada samo vlažni snovi…

  3. Својевремено су Српски комунисти написали да се Милошевићу увек обило о главу када није испоштовао вољу народа исказану на референдуму. Воља народа се референдумом изражава најдемократскије што може, а ако то не помаже, онда наравно следи скидање циркуске шатре од такозване демократије. У историји, рецимо у француској буржоаској револуцији, гиљотина и рушење Бастиље је показало да то није било нимало нежно и безболно. "Такво што" је без референдума сасвим извесно.

  4. Српски комунисти се не љуте на ваше уредништво што несме да објави малопређашњи наш коментар. Зар сами нисте навели да је 348 новинара у свету по затворима, а то је, ипак, боље него завршити као Дада Вујасиновић, на пример. Интересантно је да коментар Миливоја морате да заштите од критичке истине, јер се у његовом тону огледа дрскост једног пропалог безбедњака.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.