Stefanović: U kratkom roku oko 20 građana prijavljeno na adresu Cara Nikolaja da bi SNS povećala izglede na izborima 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je danas da je u kratkom periodu oko 20 građana prijavilo prebivalište na adresi Cara Nikolaja 72 u Beogradu da bi, kako je rekao, Srpska napedna stranka (SNS) povećala izglede za bolji izborni rezultat i spasila se poraza koji je „neizbežan“.

Stefanović je na konferenciji za novinare naveo da je reč o „novoprijavljenim biračima“ SNS koji će glasati na biračkom mestu 37 na Vračaru i pokazao novinarima fotografiju oronule kuće koja se nalazi na toj adresi, nazvavši ga „impozantnim, impresivnim objektom“ na kom „naprednjaci prijavljuju građane“.

On je rekao da to neće biti dovoljno da spasi SNS od „neumitnog poraza koji dolazi 3. aprila“ i ukazao da je na toj adresi prijavljen investitor sa dozvolom da izgradi objekat veličine do 1.500 kvadratnih metara.

Stefanović je rekao da je investitor u zamenu za dozvolu prijavio nove birače koji će glasati na predstojećim izborima i ocenio da je to sprega između „naprednjačkog investitorskog urbanizma, samo da bi se oprao novac“ i pribavljanja novih birača SNS.

Istakao je da „ne možemo ni da pomislimo“ koliko se lokacija sličnih toj koristi za „izbornu krađu“, ali da će svi koji su se bavili takvim stvarima biti „sigurno osuđeni za izborne krađe i pritisak na birače“ nakon promene vlasti.

Dodao je da će biti formiran i antikorupcijski tim koji će biti sastavljen od stručnjaka, finansijskih forenzičara koji će ispitati sve štetne ugovore.

Govoreći o predlogu da Vladeta Janković bude kandidat za gradonačelnika Beograda, Stefanović je rekao da se njegova odluka očekuje u „narednih par dana“ i da će Jankovićeva odluka biti poštovana.

Naglasio je da je veoma dobra vest što je „tako kvalitetan čovek“ spreman da se bori „za ozdravljenje i oslobađanje Beograda“ i da su „sve relevantne opozicione stranke“ stale iza te kandidature.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari