Stojković (Zajedno): Protest pokazao da su građani veoma zainteresovani za oslobađanje medija 1foto (BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković ocenila je da je i večerašnji protest „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu pokazao da su građani veoma zainteresovani za „oslobađanje medija“.

Stojković je kazala agenciji Beta da su „medijske neslobode, odnosno šetnja do sedišta RTS-a i REM-a zato i bile tema 17. po redu okupljanja u Beogradu“, te najavila da se od zahteva u vezi medija neće odustati.

„Radikalizacija će se desiti u narednih par nedelja, ali će svakako uvek u fokusu biti mediji čiji je kontrolor predsednik Srbije Aleksandar Vučić“, kazala je ona.

Stojković je u tom kontekstu navela i primer RTS-a koji je, kako je kazala, izveštavao dve sedmice o protestima, a potom prestao to da radi.

Naglasila je da su medijske slobode i slobode kritičkog mišljenja uslov demokratičnosti u svakom društvu kao i, kako je dodala, jedan od uslova da antidemokratski režim u Srbiji bude promenjen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari