Stotine građana u Gornjem Milanovcu na protestu protiv nasilja 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Stotine ljudi učestvovale su večeras u Gornjem Milanovcu na drugom „Protestu protiv nasilja“.

Kao i na prvi protest, građani su i na ovaj bili pozvani preko društvenih mreža i u povorci su prošli centralnim gradskim ulicama.

Na početku kolone nekoliko građana je nosilo veliki transparent „Gornji Milanovac protiv nasilja“.

Učesnici protesta su se zadržali ispred zgrade u centru grada u kojoj je lokalna privatna televizija i zviždali u znak negodovanja jer ona, kako kažu, neobjektivno izveštava.

Okupljenima je govorio građanin Gornjeg Milanovca Petar Božović koji u Beogradu od početka redovno učestvuje na „Protestima protiv nasilja“.

On je rekao da su se pojavile različite interpretacije njegovog satiričnog teksta o nedavnom proglašenju predsednika Srbije Aleksanrda Vučića za počasnog građanina Gornjeg Milanovca. On je taj tekst na prošlom „Protestu protiv nasilja“ ostavio na Spomeniku Živojinu Mišiću.

„Dobar dan hijene i lešinari! Pojavile su se različite interpretacije moje ‘poruke’, ali njeno značenje je samo jedno: predsednik Republike, ma ko god on bio, ne može da bude počasni građanin samo zato što je iz državnog budžeta finansirano nešto u našem gradu. To nije uradio taj predsednik, to je uradila država, od novca koji svi mi uplaćujemo u taj isti budžet kroz razne namete i od para koje su otete penzionerima od njihovih penzija“, rekao je Božović.

Sindikat prosvetnih radnika „Sindikat obrazovanja Gornjeg Milanovca“ javno je podržao protest.

„Na nasilje upozoravamo godinama. U školama je sve počelo i zato je ‘Sindikat obrazovanja Gornjeg Milanovca’ doneo odluku da bezrezervno podrži proteste ‘Srbija protiv nasilja’ koji se održavaju u Gornjem Milanovcu“, navodi se u saopštenju Sindikata prosvetnih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari