Stranka slobode i pravde predstavila plan za Beograd

Ostavite komentar


  1. Moj plan za dan posle je sledeći. Preletačima zabraniti bavljenje politikom. Oterati na đubrište istorije SNS/SRS, SPS, DS i sve njene derivate (SSP, Novu stranku, Narodnu stranku, DSS, PSG, SDS, LDP, LSV) kao i neke nebitne nove likove (Bosko, Radulović itd). Oduzeti imovinu svim tajkunima, kriminalcima i političarima koji su se obogatili od 1989 pa do danas. Oterati strane investitore, poništiti privatizacije na štetu radnika, ojačati sindikate a postojeće očistiti od parazita, obnoviti zdravstveni sistem, omogućiti visoko obrazovanje finansirano iz budžeta za sve, obustaviti subvencionisanje stranih kompanija i domaćih tajkuna, ukinuti javne izvršitelje, otvoriti dosijee tajnih službi, doneti nove pravedne zakone o radu, zaštiti životne sredine, omogućiti socijalno odgovorno i adekvatno stanovanje svima (umesto luksuznih apartmana), boriti se protiv siromaštva…

  2. Nije dovoljno samo reći; »da će stari Savski most, kao simbol otpora i hrabrosti Miladina Zarića, koji je spasio most od okupatora, ostati na svom mestu«. Naime, treba konkretno reći i u kojoj funkciji će most ostati na svom mestu, tačnije, da li će to biti »simbol otpora i hrabrosti Miladina Zarića, koji je spasio most od okupatora« ili će i dalje biti deo saobraćajne infrastrukture Beograda. I ako će i dalje biti deo saobraćajne infrastrukture treba precizirati, da li će ga i dalje koristiti vozila koja ga danas koriste ili će biti samo za saobraćaj lakih motornih vozila ili će možda nastaviti svoj životni vek u funciji pešačko-biciklističkog saobraćaja.

  3. Beograd nema gradonacelnika. Ima zamenika.
    Kad bi na sledecim gradskim izborima neko poznat i cenjen – kao Novak Djokovic – pristao da se kandiduje za gradonacelnika Beograda, verovatno bi pobedio. Nijedan Srbin u 21 veku nije tako blistavo i tako visoko nosio ime Srbije kao Novak. Ne samo pobedama, Novak je lovorike osvajao svojim fer-plejom, svojim humanim gestovima, svojim sarmantnim izjavama. Gde bi nam bio kraj kad bi Novak pristao da vodi Beograd ?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.