Zakazana sednica za 25. novembar u Loznici, na mestu planiranog rudnika Rio Tinto 1Foto: Beta/Milan Timotić

Stranka Zajedno saopštila je danas da je njen kopredsednik i predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta zakazao sednicu Odbora za 25. novembar u Loznici, a da sada članovi tog skupštinskog tela iz redova Srpske napredne stranke (SNS) pokušavaju da zakažu sednicu u Beogradu.

Jovanović je zakazao sednicu za 25. novembar u Loznici, na mestu planiranog rudnika Rio Tinto, a prisustvo su potvrdili mnogi profesori, ekolozi, aktivisti, organizacije i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

„Sada, članovi Odbora iz SNS, jeftinim mahinacijama pokušavaju da pobegnu od odgovornosti i izjašnjavanja pred građanima da li su za ili protiv projekata ‘Jadar’ i Rio Tinta“, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da se poslanicima SNS „ne ide u Loznicu, odnosno ne izlazi iz ambijenta skupštinskih zidova gde se osećaju najdsigurnije, pošto znaju sve izlaze za hitno napuštanje i ne smeju da se sretnu sa stanovnicima Jadra koje projekat Rio Tinto ugrožava“.

Jovanović je poručio da će sednica biti održana u Loznici, kako je prvobitno zakazano, a poslanicima SNS da je vreme da „pogledaju u oči ljude koji brane svoja ognjišta i kućne pragove“.

„Nema više bežanja“, istakao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.