Studentska šetnja „Mislim, dakle hapsi me“ danas u Beogradu

Ostavite komentar


  1. ajmo studenti i đaci, omladino srbije, na vama počiva budućnost, na vama počivaju naše nade….moja generacija je već menjala ove, ali kao što vidite žilavi su…sad pokušajte vi i ne pravite greške koje smo mi pravili

  2. Podržavam našu mladost da mirnim putem izrazi svoj protest protiv jednoumlja, zatvorenost medija, šunda, kiša, neosnovanih optužbi i straha za posao zbog toga što neko nije išao na skup koji se ssvakodnevno održava diljem Srbije.
    Primoravajući ljude da daju podršku vodstvu u pogrešnoj politici u svim sferama.

  3. Tzv Zuta Patka, zatim PSG i do proslog vikenda niste mogli da vidite policajca na. terenu. Protesti ili setnja su bile ne prijavljene, „spontane“ i nije bilo hapsenja. Ovde se ne radi o slobodi misljenja vec o shvatanju da nasilni upad u drzavnu TV i fizicki sukob sa policijom nije dozvoljeno. Zato je tekst u stvari zamena teza i preterivanje u opisu stanjs.

  4. Opet o testeri. Nije to bila MOTORNA TESTERA, bila je to ELEKTRIČNA testere. Pogoni ove dve testere se razlikuju bitno.Motornu možete upaliti na svakom mestu, električnu morate priključiti na produžni gajtan. Opasnost od električne testere je potpuno minorna, a pretstavljala je protestni performans na ono što se dela u Beogradu.Protest koji upućuje na bestidnu seču starih stabala u Beogradu i protiv gluposti zvane Gondola. ili ti žičara preko reke Save, na glupu preskupu investiciju za koju Novi Beograd nije pitan a morao je po zakonu biti pitan da izda dozvolu da se to gradi, Što je najvažnije, Opština Novi Beograd je duboko protiv građenja ove skalamerije koja ničem neće služiti, osim ako se sve vreme ne bude njome vozakao Vesić.Znači, gondola se gradi protivno zakonskim odredbama, krši se zakon o planiranju u građenju zbo čege je predviđene i kazna zatvorom.

    1. Sto see tice „Testerasa“ znam da je to bio performans na secu stabala zbog gondole, na sta sam i ja upozorio ali sa Novo Beogradske strane jer ta su stabla posadili ucesnici osnivackog kongresa Nesvrstanih, sto je veoma bitno jer tako smo imali neoboriv dokaz prijateljskih drzava medju kojim su mnogi priznali R.Kosovo.
      I tokom setnje su jedan od „Fantoma“ nosili deblo a drugi testeru (kojoj ne treba produzni gajtan jer ima akumulator) deblo su odbacili (valjda im je bilo tesko) ali su testerom preteci vitlali i bili su tik uz Djilasa i malecke u crvenom kaputicu (oprostite sto joj ime nisam zapamtio jer i ako je ona organizatore protesta i upada u RTS, Djilas i Obradovic joj ne daju da dodje do izrazaja) koja je to sve pedantno snimala. Sami ste krivi sto ste puciskicki upali u RTS i sto ste opkolili predsednika pozivajujici ga da se preda i podnese ostavku ako mu je zivot mio. Obradovic, u zelji da see samo reklamira i postavi send kao lidera „Zrtvovao se“ da umesto dece hapse njega I posle bi izigravao mucenika poput Mendele i Adema Demacija ili pokojnog Olivera. Vucic je abolicijom postigao kontraefekat Obradovicevom cinu jer ih je Vucic abolirao a Obradovic je taj koji ih je terao u aps.
      P. S. Bio sam u obezbedjenja Vuka Draskovica I primetio Sam snajperiste na krovu sredista SPS. Alarmirao sam ali su me umirili recima da ga snajperisti cuvaju da se njegovim ubistvom ne naprave mucenika i izazovu opstenarodni bunt.

  5. A, sta mislite, vi veciti sdudenti, da mozete da radite sta hocete, zato sto ste studenti, i da vam niko nesme nista. E, pa varate se, i za vas vaze zakoni ove zemlje. . Ko krsi zakon ide u zatvor, pa mozete da budete studenti koliko hocete.

    1. Mislis onako kako su u zatvoru kompletni idioti iz vrha gradske vlasti koji su srusilu Savamalu?
      Ili onako kako su u zatvoru oni koji su ubili zenu na naplatnoj rampi?
      Ili onako kako je u zatvoru palitelj i pucac na kuce novinara….?

    2. A zašto omalovažavanje ono sa „vi večiti studenti“. Studenti nisu „večiti“ jer svi koji započnu studije mahom ih i završe,samo vi BOT-ovi mislite da ste „večni“.
      I nisi dobro razumeo,protest organizuju studenti a ne kupci diploma,doktoranti-plagijatori i ostali koji dopisno dobijaju diplome.
      Sasvim, sigurno znam da kada se podigne studentarija,bogami neće valjati.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.